Jääkiekon MM-kisojen otteluliput Tampereella sisältävät joukkoliikennematkat Nysse-liikenteessä

keskiviikkona 22. syyskuu 2021 klo 13.55

Vuoden 2022 miesten jääkiekon MM-kisat pelataan 13.−29. toukokuuta Tampereella ja Helsingissä. Vastuullisuus on yksi tapahtuman arvoista. Kisojen järjestelyissä ja toteutuksessa halutaan nostaa esiin näkyviä ja vaikuttavia vastuullisuustekoja. Yksi merkittävä vastuullisuusteko on tapahtuma-areenoiden sijainti sujuvien julkisten kulkuyhteyksien äärellä. Tampereella on merkittävänä vastuullisuustekona lisätty MM-ottelulippuun Tampereen kaupungin tarjoamana matkat Tampereen seudun joukkoliikenteessä.

MM-kisojen päivälipun Tampereella pelattaviin peleihin lunastanut voi maksutta kisapäivän aikana matkustaa Tampereen seudun joukkoliikenteessä. Nysse ja VR mahdollistavat, että lippu käy bussien ja ratikoiden lisäksi myös Nysse-alueen junissa. Matkaoikeus sisältyy ottelulippuihin ja on voimassa lipussa näkyvänä tapahtumapäivänä kaikilla vyöhykkeillä alkaen klo 06 päättyen seuraavaan yöhön klo 04. Matkaoikeus pitää vahvistaa näyttämällä lipussa olevaa viivakoodia lippulaitteella aina bussin tai ratikan kyytiin noustessa. Junaliikenteessä lippu näytetään asemalaiturin lippulaitteella.

- Tampereen kaupunki on sitoutunut edistämään alueellaan kestävää kehitystä ja siksi myös tapahtumien järjestelyissä otamme ympäristöasiat huomioon. Ympäristöystävällisyys ja ympäristöasioiden huomioiminen ovat meille tärkeitä ja haluamme siten osoittaa vastuullisuutta ja välittämistä, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

MM-kisojen päivälippuun yhdistetyllä joukkoliikennelipulla halutaan varmistaa, että kisapaikalle tultaisiin joukkoliikennevälineitä käyttäen. Tampereella ottelut pelataan Tampereen Kansi arenalla, joka sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa erinomaisten liikenneyhteyksien päässä. Tapahtuma-areenaan pääsee sujuvasti kävellen, pyöräillen tai julkisia liikennevälineitä käyttämällä. Areena sijaitsee ratikka- ja bussireittien varrella sekä 600 metrin päässä Tampereen rautatieasemalta ja linja-autoasemalta. Tampere-Pirkkalan lentoasemalle on 16 kilometriä.

Tampereella pelattavien otteluiden liput ovat ensimmäistä kertaa myynnissä lippuarvonnan kautta. Arvonnassa ovat mukana kaikki Tampereella pelattavat ottelut. Arvonnassa on mahdollisuus voittaa päivälippujen osto-oikeuksia. Lippuarvontaan voi rekisteröityä 26.9. asti. Tampereella alkusarjaottelunsa pelaavat Suomen lisäksi USA, Tshekki, Ruotsi, Latvia, Norja, Valko-Venäjä ja Iso-Britannia. Lisäksi Tampereella pelataan kaksi neljännesfinaalia sekä semifinaalit, pronssi- ja finaaliottelut.

Lue lisää nysse.fi/mm-jaakiekko

Tiedote Tampereen kaupungin sivuilla

IIHF - 2022 Jääkiekon MM-kisat