Kaupunkipyöräjärjestelmä täydentyy, loput kaupunkipyöräasemat avataan

tiistaina 10. elokuu 2021 klo 10.30

Kaikki kaupunkipyöräjärjestelmän pyörät on nyt saatu Tampereelle ja niitä valmistellaan parhaillaan ajokuntoon. Suurin osa pyöristä saadaan kaupunkipyöräasemille tämän viikon aikana. Samassa yhteydessä kaikki loput järjestelmään kuuluvat kaupunkipyöräasemat otetaan käyttöön.

– Tätä hetkeä on odotettu. Kaupunkipyörät on tarkoitettu helpottamaan keskustassa ja keskustan tuntumassa liikkumista vapaa-ajalla sekä työ- ja asiointimatkoilla. Nyt asemaverkoston laajentuessa järjestelmä pystyy palvelemaan useampia käyttäjiä entistä paremmin, iloitsee Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita.

Kaupunkipyöräasemien verkosto ulottuu lännessä Pyynikille, idässä Kauppiin, Kissanmaalle ja Kalevaan, pohjoisessa Rauhaniemeen ja etelässä Hatanpäälle. Kun viimeisetkin kaupunkipyöräasemat on avattu ja kaupunkipyörät viety asemille, on verkostossa yhteensä noin 700 pyörää ja 70 asemaa. Ajantasainen tieto kaupunkipyöräasemista sekä vapaana olevista pyöristä näkyy Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksessa.

Kaupunkipyörien pikaopas

  • Käyttöä varten ladataan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, johon rekisteröidytään ja jolla maksetaan pyörän käytöstä.
  • Käyttöoikeuden voi ostaa päiväksi (5 euroa), viikoksi (10 euroa) tai koko kaudeksi lokakuun loppuun asti (25 euroa). Kaikki vaihtoehdot sisältävät rajattoman määrän korkeintaan 30 min matkoja.
  • Pyörä otetaan käyttöön avaamalla sovellus ja skannaamalla kaupunkipyörän lukossa oleva QR-koodi sen avulla. Lukitus aukeaa ja matka voi alkaa.
  • Jos haluat ajaa pyörällä ilman lisämaksuja pidempään kuin 30 minuuttia, palauta pyörä asemalle ja kuittaa matka lopetetuksi sovelluksessa. Voit aloittaa uuden matkan samalla tai eri pyörällä.
  • Jos käytät pyörää yli 30 minuuttia, maksukortiltasi veloitetaan hinnaston mukainen lisämaksu.
  • Pyörän enimmäiskäyttöaika kerrallaan on 5 tuntia. Tämän yli menevästä ajasta peritään 80 euron viivästymismaksu.
  • Matkan jälkeen palauta pyörä mille tahansa kaupunkipyöräasemalle.
  • Kiepauta punainen vaijeri telineen ympäri ja kiinnitä se pyörän lukkoon. Jos asema on täynnä, voit lukita pyörän kiinni toiseen pyörään.
  • Valitse sovelluksesta ”Lopeta matka” ja odota, että saat kuittauksen matkan päättymisestä. Jos palautus ei heti onnistu, yritä rauhassa uudestaan.
  • Lisätiedot nysse.fi/kaupunkipyorat

Sale-pyörä-päivä siirtyy ensi kesään

28.8. toteutettavaksi suunniteltu Sale-pyörä-päivä siirtyy vallitsevan koronatilanteen vuoksi ensi kesälle. Pirkanmaan Osuuskauppa on Sale-brändillään kaupunkipyörien brändäys-, markkinointi- ja mainoskumppani.

 

Nysse vastaa Tampereen seudun joukkoliikennepalvelun järjestämisestä. Tampereen kaupunkipyöräpalvelu tulee osaksi Nyssen liikenneperhettä. Lisätietoja kaupunkipyörien käytöstä aikana nysse.fi. 

Tampereen kaupunki - Kaupunkiympäristön palvelualue vastaa kaupunkipyöräjärjestelmän suunnittelusta ja kehittämisestä. Kaupunkipyöräjärjestelmää kehitetään kestävän liikkumisen toimenpiteenä osana Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekarttaa. 

Pirkanmaan Osuuskauppa tarkoittaa ruokaa, palveluita ja loistavia asiakaskokemuksia. Meidät omistaa 207 000 asiakasomistajaa. Osuuskauppana tavoitteemme on luoda asiakkaillemme helpompia hetkiä ja lisätä hyvinvointia. Annamme toimintamme hyödyn asiakasomistajille edullisimpina hintoina, palkitsemisena ja vastuullisesti rakennetuilla, laadukkailla palveluilla yli sadassa liikepaikassa ja verkossa 3 000 työntekijän voimin.