Kaupunkipyörien suosio tasaista – kuluneella kaudella 148 000 matkaa

keskiviikkona 01. marraskuu 2023 klo 08.45

Tampereen kolmas kaupunkipyöräkausi päättyi tiistaina 31. lokakuuta. Talven ajaksi kaupunkipyörät kerätään asemilta, huolletaan ja varastoidaan.

Kaupunkipyöräasemista osa jätetään paikoilleen, osa kiinteistä rakenteista irrotetaan ja siirretään talvisäilytykseen. Päätökset talvisäilytyksestä tehdään asemakohtaisesti talven kunnossapitotöiden sujuvuus huomioiden. Kaupunkipyörien asiakaspalvelu suljetaan ja kaupunkipyöräasemat poistuvat näkyvistä Nyssen reittioppaasta talven ajaksi.  

Näin tällä kaudella kaupunkipyöräiltiin

Kaupunkipyörien käyttöoikeuksia ostettiin yhteensä 8 400 kpl, joista koko kauden käyttöoikeuksia oli 2 700, kuukauden käyttöoikeuksia alle 2 000 ja vuorokauden käyttöoikeuksia hieman yli 3 700.

Yksittäisiä matkoja pyörillä tehtiin kaikkiaan 148 000 kpl, mikä on saman verran kuin viime kaudella. Vilkkain päivä oli kesäkuun 29. päivä, jolloin poljettiin 1 269 kaupunkipyörämatkaa. Yli tuhannen matkan päiviä oli kauden aikana kaikkiaan 42 kpl.

– Koko kauden käyttöoikeuksia myytiin nyt reilusti enemmän kauteen 2022 verrattuna. Lukujen perusteella voidaan arvioida, että kaupunkipyörät on vakiintunut osaksi yhä useamman päivittäistä matkustamista, mikä on todella myönteinen juttu, joukkoliikennejohtaja Mika Periviita toteaa.

Suosituimpia kaupunkipyöräasemia kuluneella kaudella olivat Tullikamarin aukio, Rautatieasema, Sorin aukio, Rieväkatu ja Rongankadun itäinen asema. Samat asemat olivat suosituimpien joukossa myös viime vuonna.

Katseet kohti kaupunkipyöräkautta 2024

Kaupunkipyöräpalvelua kehitetään asiakaspalautteita kuunnellen ja käyttäjämääriä seuraten. Viime vuonna palautteiden ja kehitysideoiden perusteella laajennettiin asemaverkostoa ja pidennettiin käyttöaikaa.

Palautetta voi antaa esimerkiksi parhaillaan avoinna olevalla kaupunkipyörien käyttäjäkyselyllä, johon voi vastata 15.11. asti. Kysely on tarkoitettu kaikille riippumatta siitä, käyttikö Tampereen kaupunkipyöriä vuonna 2023 vai ei, ja se löytyy Nyssen verkkosivuilta nysse.fi/kaupunkipyorat.

Ensi vuoden kaupunkipyöräkausi käynnistyy 15.4.2024.