Lakosta huolimatta noin viidesosa busseista liikenteessä, ratikka ei kulje

tiistaina 12. joulukuu 2023 klo 09.45

Uutista on päivitetty

  • 14.12. klo 8:15: lisätty tieto käynissä olevasta liikenteestä
  • 13.12. klo 14:00: lisätty ohjeet lakonaikaisten aikataulutietojen etsimiseen reittioppaasta.
  • 13.12. klo 8:44: U-linjojen tiedot eivät päivity reittioppaaseen, joten niiden liikennöinti kannattaa varmistaa liikennöitsijältä.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL ry) ilmoittama poliittinen työtaistelu Pirkanmaalla on pysäyttänyt suuren osan Nysse bussiliikenteestä torstaina 14.12.2023. Aamulla liikenteeseen lähti noin viidesosa busseista. Ratikka ei kulje. 

AKT:n ilmoitettua lakon laajenemisesta Nysse-liikenne keskeytyy niin bussien, ratikan kuin junienkin osalta torstaina klo 02:00 alkaen perjantaihin 15.12. klo 01:59 asti. Torstaina ennen klo 02:00 lähtevät vuorot ajetaan vielä päätepysäkilleen. Perjantaina liikennöinti käynnistyy klo 03:45.

Liikennöitävät linjat

Liikennöitsijöiltä tulleen tiedon mukaan linjat 37, 39 ja 86 (TKL), 43U (Luopioisten Linja) ja 95KUTSU (Valkeakosken Liikenne) liikennöidään normaalisti lakosta huolimatta. On mahdollista, että myös osa muiden linjojen vuoroista liikennöidään töihin tulleiden kuljettajien ja esimiesten voimin.

Niin sanotut U-linjat (43U, 56U, 57U, 60U, 68U, 69U, 87U, 95U ja 96U) eivät ole Nyssen tilaamaa liikennettä. Näiden linjojen liikennöintiä voi tiedustella suoraan liikennöitsijöiltä. Huom! Reittiopas ei näytä  U-linjojen ajantasaista tilannetta lakon aikana.

Reittioppaasta ajantasaiset tiedot

Asiakkaiden on hyvä varautua suuriin häiriöihin joukkoliikenteessä, ja harkita mahdollisuuksien mukaan kimppakyytejä ja etätyön tekemistä.

Perutut bussi- ja ratikkavuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, jonne ne pyritään viemään keskiviikkoon 13.12. klo 16 mennessä. Tämän jälkeen reittioppaaseen lisätään ajettavia vuoroja sitä mukaa, kun liikennöitsijät näkevät töihin tulevien kuljettajien määrän. Reittioppaan tietoja päivitetään siis jatkuvasti vielä lakkopäivänäkin. Matkustajan kannattaa tarkistaa oman lähtönsä tiedot juuri ennen lähtöä. U-linjojen tiedot eivät päivity reittioppaaseen, joten niiden liikennöinti kannattaa varmistaa liikennöitsijältä.

Nyssen poikkeustilanteet-sivulla kaikki perutut vuorot eivät poikkeustilanteessa näy niiden suuren määrän vuoksi. X-viestipalvelun Nysseinfossa peruttuja vuoroja ei poikkeuksellisesti näytetä lakkopäivän aikana lainkaan.

Ajantasainen liikenne lakkopäivänä: reittiopas.tampere.fi >

Näin etsit oman pysäkkisi lakonaikaiset tiedot reittioppaasta

Reittioppaasta voit tarkistaa lakonaikaisen liikennetilanteen keskiviikosta klo 16 alkaen. Oma lähtö kannattaa varmistaa reittioppaasta vielä lakkopäivänä, tilanne voi elää yllättävästikin.

Parhaiten oman linjasi tilanteen näet pysäkkihaulla:

  1. Valitse pysäkki kartalta (mobiilissa kartta aukeaa esimerkiksi bussit ja lähtipysäkit kartalla -painikkeesta).
  2. Valitse aikataulu-laatikosta oikea päivä. Jos katsot tilannetta tänään keskiviikkona, valitse "huomenna".
  3. Punaisella näet yliviivattuina perutut lähdöt. Huom. Lähtökohtaisesti kaikki lähdöt perutaan lakkotilanteessa. Liikennöitsijät palauttavat lähtöjä reittioppaaseen saamiensa kuljettajatietojen mukaan.

reittioppaan näyttö pysäkkihaussa

Huomaathan, että U-linjat eivät ole Nyssen liikennettä, emmekä pääse poistamaan niitä palvelusta. Ne näkyvät siis virheellisesti reittioppaassa lakkopäivänä.

Mahdolliset hyvitykset

Mahdollisista kausilippujen hyvityskäytännöistä tiedotetaan Nyssen verkkosivuilla tilanteen päättymisen jälkeen.