Lautakunta päättää Pohjois-Tampereen joukkoliikennepalvelusta ensi talvikaudelle

torstaina 11. huhtikuu 2024 klo 13.03

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää kokouksessaan 17. huhtikuuta Pohjois-Tampereen linjastosta tulevalle talvikaudelle 2024–2025. Linjastosta käytiin alustava keskustelu jo maaliskuun kokouksessa, ja sen jälkeen suunnitelmiin on tehty muutama muutos palautteiden perusteella. Arki-iltoihin on lisätty palvelua Kämmenniemen pohjoispuolelle ja lisäksi on varmistettu, että lakisääteiset koulukuljetukset Eerolansuoralta toteutuvat myös Sorilan koululle.

Pohjois-Tampereen linjasto uusittiin kesäkaudelle 2022. Suunnittelussa tehtiin vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa. Palvelun laadusta ja toteutuksesta on saatu paljon palautetta, ja Pohjois-Tampereen joukkoliikenteestä on keskusteltu useaan otteeseen myös lautakunnassa. Palautteissa ovat korostuneet epäluotettavat vaihtoyhteydet Kämmenniemen pohjoispuolella, koululaisten kulkeminen sekä turvallinen matkustaminen linja-auton kyydissä.

Palautteiden pohjalta Nyssen suunnittelu teki vaihtoehtoisen linjaston, ja verkkosivuilla sai kommentoida kahta vaihtoehtoa. Palautteita suunnitelmista tuli lähes 400. Lisäksi Terälahdessa järjestettiin yleisötilaisuus 11.3.2024, jossa paikalla oli noin 30 henkilöä.

Lautakunnalle ehdotetaan nyt päätettäväksi uutta linjastoa, jossa on seuraavat muutokset nykyiseen verrattuna:

  • Vaihdolliset yhteydet Kämmenniemen pohjoispuolelta poistetaan. Tämä tuo lisää varmuutta matkustamiseen Nyssen kyydissä.
  • Viikonloppuisin lisätään keskustasta Terälahteen asti ajettavia vuoroja merkittävästi. Nykyisten 4–5 vuoron sijaan Terälahteen liikennöidään tunnin välein.
  • Viikonloppuliikenne poistuu kaikilta Pohjois-Tampereen kyläalueilta talvikaudeksi. Matkustajia on keskimäärin ollut vain yksi.
  • Eerolansuoran liikennettä vähennetään tien heikon kunnon ja kunnossapidon vuoksi.
  • Linja 96U Kaanaa-Ukaa-Teiskon kirkkotie-Teiskola loppuu. Osa linjasta korvataan linjalla 93X.

Kesäkaudesta 2025 päätetään erikseen

Kesäkauden 2025 liikenteestä ei päätetä tässä yhteydessä. Esitys kesän 2025 liikenteestä tulee joukkoliikennelautakunnan päätettäväksi loppuvuodesta 2024.

Tulevana kesänä Pohjois-Tampereella liikennöidään nykyisen suunnitelman mukaisesti.

Joukkoliikennelautakunnan esityslista >

Aikataulusuunnitelma >

Pohjois-Tampereen linjastokysely >

Yleisötilaisuus 11.3.2024 >