Tapahtumalipun käytäntöjä tarkistettiin

keskiviikkona 24. toukokuu 2023 klo 18.30

Nyssen tapahtumalippu eli tiettyjen tapahtumien pääsylippuun sisältyvä joukkoliikennelippu on ollut kokeilussa vuoden 2021 syksystä alkaen. Tapahtumalippu on ollut käytössä mm. Tapparan ja Ilveksen Liiga-jääkiekko-otteluissa ja muutamissa Nokia Arenalla olleissa konserteissa.

Joukkoliikennelautakunta vahvisti nyt tapahtumalipun käyttöön tarkemmat ehdot ja hinnat. Tapahtumalipun hinta on joko 1,05 euroa nousulta tai 2,10 euroa päivältä. Lippuun ei sisälly vaihto-oikeutta. Jos hinnoittelu tehdään nousujen perusteella, lopullinen hinta määräytyy lippulaitteilla tehtyjen leimausten mukaisesti. Hinta on sama kaikissa ikäryhmissä ja kaikilla vyöhykkeillä.

Tapahtumalippua voidaan myydä nyt päätetyn hinnoittelun mukaisesti tapahtumaan, johon Nyssen ei tarvitse järjestää lisäliikennettä. Tapahtumaliput kelpaavat Nyssen bussi- ja ratikkaliikenteessä. Nysse-alueen junaliikenteessä kelpoisuudesta sovitaan tapahtumakohtaisesti.

Nyssen tapahtumalippu soveltuu suurempiin, yli 500 henkilön tapahtumiin. Teknisesti tapahtumalippu voidaan tällä hetkellä liittää Lippu.fin kautta myytäviin lippuihin tai vaihtoehtoisesti QR-koodina tapahtuman järjestäjän omiin passeihin tai pääsylippuihin. Tapahtumalippu tulee tarjota kaikille tapahtuman osallistujille.

Tapahtumalipun hinnoittelu ja käytännöt hyväksyttiin Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa 24.5.2023.