Korona-viruksen vaikutukset Nysse-liikenteeseen

Koronaviruspandemia vaikuttaa myös Nyssen palveluun. Seuraamme tilannetta ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä muiden viranomaisten ohjeistuksia tarjotaksemme turvallisen matkan kaikille joukkoliikenteen käyttäjille.

Maskipakko Nysse-liikenteeseen 15.3.

Koronatartuntojen määrä on kasvussa myös Pirkanmaalla. Nysse-liikenteessä astuu voimaan maskipakko maanantaina 15.3. alkaen. Maskipakko koskee 12 vuotta täyttäneitä matkustajia. Maskipakosta voivat poiketa vain sellaiset matkustajat, jotka eivät terveytensä vuoksi voi käyttää maskia. Emme vaadi todistusta terveydellisistä esteistä.

Myös kuljettajat käyttävät maskia mahdollisuuksien mukaan, kuitenkin terveys ja liikenneturvallisuus huomioiden.

Tiedote: Maskipakko voimaan 15.3.

Muut toimenpiteet

Bussien siivousta on tehostettu. Kosketuspinnat käsitellään tartuntojen ehkäisemiseksi desinfioivalla puhdistusaineella päivittäin ja ovet avataan pysäkeillä hyvän ilmanvaihdon takaamiseksi. Pyrimme lisäämään vuoroja ruuhkaisimmille vuoroille. Tarvittaessa kuljettaja voi joutua rajoittamaan matkustajien määrää.

Turvallinen matka tehdään yhdessä

Jokainen meistä voi vaikuttaa matkustamisen turvallisuuteen myös omalla toiminnallaan. Vältä mahdollisuuksien mukaan aamun ja iltapäivän ruuhkavuoroja ja noudata seuraavia yhteisiä ohjeita:

  1. Matkusta vain terveenä. Jos sinulla on pieniäkin sairauden oireita, älä käytä joukkoliikennettä.
  2. Käytä kasvomaskia, jos sille ei ole terveydellistä estettä. Aseta maski kasvoillesi hyvissä ajoin ennen kyytiin nousemista. Oikein käytettynä kasvomaski antaa lisäturvaa. Huolehdi maskin turvallisesta hävityksestä tai pesusta. Älä jätä maskia bussin roskakoriin. Maskin käyttöohje koskee 12 vuotta täyttäneitä matkustajia.
  3. Muista turvavälit bussissa ja pysäkillä. Varaa matkallesi aikaa. Jos vuoro on kovin täysi, odota mahdollisuuksiesi mukaan seuraavaa vuoroa.
  4. Yski nenäliinaan tai hihaan. Jos sinua yskittää tai aivastat, käytä nenäliinaa tai hihaa. Älä yski käsiin.
  5. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Muista pestä kädet usein tai pidä mukanasi käsidesiä.
  6. Vältä käteistä. Matkakortilla tai Nysse Mobiililla maksaminen onnistuu ilman lähikontaktia.

Lisätietoja THL:n verkkosivuilla ›

Ajankohtaiset palvelumuutokset

Tarkista matkasi tiedot ennakkoon reittioppaasta, jossa perutut vuorot näkyvät aikaisintaan 2 vrk ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. Ajantasaiset aikataulut ovat saatavilla myös  aikataulupalvelusta. Aikatauluja ei paineta jakeluun linjoille eikä pysäkeille, sillä niiden pitävyyttä voida taata palvelumuutosten vuoksi. Voit tulostaa aikataulun itse tai noutaa sen lähimmästä jakelupisteestäsi.

Perjantain ja lauantain myöhäisillan ja yön vuorot on lopettu toistaiseksi 16.11. alkaen. Viimeiset vuorot keskustasta lähiöihin lähtevät puoliltaöin.

Tampereen keskustaa päivitetään keväällä Ratikka-aikaan. Linjoille 1, 4, 9, 35, 42 ja 90-92 tulee aikataulumuutoksia ja linjan 24 palvelu päättyy 5.4.2021. Lue lisää kevään muutoksista ›

Kesäkausi alkaa maanantaina 7.6. Monelle linjalle tulee sekä reitti- että aikataulumuutoksia. Tutustu kesän palveluun ›

Linjojen 51 ja 53 tilanteen voi tarkistaa Valkeakosken Liikenne Oy:n verkkosivuilta. Junaliikenteen muutokset voi tarkistaa VR:n verkkosivuilta.

Lippujen hyvitykset

Lippujen palautuskäytännön periaatteet löytyvät matkakorttiehdoista. Palautuksesta peritään aina käsittelymaksu. Etuuslippuja ei voi palauttaa, koska niiden hinta koostuu asiakkaan ja tuen tarjoajan kokonaan tai osittain antamasta osuudesta.