Korona-viruksen vaikutukset Nysse-liikenteeseen

Koronaviruspandemia vaikuttaa myös Nyssen palveluun. Seuraamme tilannetta ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä muiden viranomaisten ohjeistuksia tarjotaksemme turvallisen matkan kaikille joukkoliikenteen käyttäjille.

Maskisuosituksesta luovutaan 27.4.2022

Kasvomaskisuosituksesta luovutaan Nyssen liikenteessä 27.4.2022 alkaen. Maskia saa käyttää oman harkinnan mukaan.

Maskin käyttöä suositellaan yhä ruuhkaisissa tilanteissa ja sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktin välttäminen on vaikeaa.

Yksittäisiä vuoroja voi peruuntua

Yksittäisiä Nysse-lähtöjä voi peruuntua. Tarkista aikataulut ennen matkaasi reittioppaasta. Etukäteen perutut vuorot ilmoitetaan myös Nyssen poikkeusinfokanavalla Twitteristä @Nysseinfo 

Muut toimenpiteet

Bussien ja ratikoiden siivousta on tehostettu. Kosketuspinnat käsitellään tartuntojen ehkäisemiseksi desinfioivalla puhdistusaineella päivittäin ja ovet avataan pysäkeillä hyvän ilmanvaihdon takaamiseksi. Tarvittaessa kuljettaja voi joutua rajoittamaan matkustajien määrää.

Turvallinen matka tehdään yhdessä

Turvallinen matka tehdään yhdessä. Jokainen voi vaikuttaa matkustamisen turvallisuuteen myös omalla toiminnallaan. Vältä mahdollisuuksien mukaan ruuhkavuoroja ja noudata seuraavia yhteisiä ohjeita:

  1. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Aseta maski kasvoillesi hyvissä ajoin ennen kyytiin nousemista ja poista maski kasvoiltasi vasta poistuttuasi kyydistä. Huolehdi maskin turvallisesta hävityksestä tai pesusta. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä matkustajia.
  2. Matkusta vain terveenä. Jos sinulla on pieniäkin sairauden oireita, älä käytä joukkoliikennettä.
  3. Muista turvavälit bussissa, ratikassa ja pysäkillä. Varaa matkallesi aikaa. Jos vuoro on kovin täysi, odota mahdollisuuksiesi mukaan seuraavaa vuoroa.
  4. Yski nenäliinaan tai hihaan. Jos et voi käyttää maskia, ja sinua yskittää tai aivastat, käytä nenäliinaa tai hihaa. Älä yski käsiin.
  5. Muista pestä kädet usein tai käytä käsidesiä.
  6. Käytä matkan maksamiseen matkakorttia, Nysse Mobiilia tai lähimaksua. Vältä käteisen käyttöä.

Lisätietoja THL:n verkkosivuilla ›