Korona-viruksen vaikutukset Nysse-liikenteeseen

Koronavirustilanne vaikuttaa myös Nysse-alueen joukkoliikenteeseen. Seuraamme tilanteen etenemistä ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä muiden viranomaisten ohjeistuksia.

Teemme parhaamme tarjotaksemme turvallisen matkan kaikille joukkoliikenteen käyttäjille. Bussien siivousta on tehostettu, mm. kaikki kosketuspinnat käsitellään tartuntojen ehkäisemiseksi desinfioivalla puhdistusaineella päivittäin.

Jokainen voi vaikuttaa matkustamisen turvallisuuteen myös omalla toiminnallaan. Kaikissa joukkoliikennevälineissä suositellaan käytettäväksi kasvomaskia. Oikein käytettynä sen on todettu vähentävän koronaviruksen leviämistä ympäristöön. Suositus koskee yli 15-vuotiaita matkustajia ja se astui voimaan 13.8.2020.

Ajankohtaiset palvelumuutokset

Tarkista matkasi tiedot ennakkoon reittioppaasta. Tiedossa olevat perutut vuorot näkyvät aikaisintaan 2 vrk ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.

 • Perjantain yövuorot (P-merkityt) sekä lauantain yövuorot lopetetaan toistaiseksi 16.11. alkaen. Viimeiset vuorot keskustasta lähiöihin lähtevät puoliltaöin.
 • Joulun ajan sekä uudenvuoden aikataulut löytyvät liikennekalenterista ›
 • Uusi talven aikataulukausi alkaa 4.1.2021. Palvelua on korjattu kysyntää vastaavaksi usealla linjalla. Viimeiset vuorot lähtevät keskustasta lähiöihin puoliltaöin niin arkena kuin viikonloppunakin. Aikataulut löytyvät aikataulupalveluista ›
 • Ajantasaiset aikataulut ovat saatavilla reittioppaasta sekä verkkosivuiltamme.
 • Aikatauluja ei paineta jakeluun linjoille eikä pysäkeille, sillä niiden pitävyyttä voida taata palvelumuutosten vuoksi. Aikataulujen jakelupisteet ›

Linjojen 51 ja 53 tilanteen voi tarkistaa Valkeakosken Liikenne Oy:n verkkosivuilta. Lisätiedot ›

Junaliikenteen muutokset voi tarkistaa VR:n verkkosivuilta Lisätiedot ›

Lippujen hyvitykset

Lippujen palautuskäytännön periaatteet löytyvät matkakorttiehdoista (s. 12). Palautuksesta peritään aina käsittelymaksu. Etuuslippuja ei voi palauttaa, koska hinta koostuu asiakkaan ja tuen tarjoajan kokonaan tai osittain antamasta osuudesta.

Matkustus- ja matkakorttiehdot ›

Turvallinen matka tehdään yhdessä

 1. Matkusta vain terveenä. Jos sinulla on pieniäkin sairauden oireita, älä käytä joukkoliikennettä.

 2. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Muista pestä kädet usein tai pidä mukanasi käsidesiä.

 3. Muista turvavälit bussissa ja pysäkillä. Varaa matkallesi aikaa. Jos vuoro on kovin täysi, odota mahdollisuuksiesi mukaan seuraavaa vuoroa.

 4. Yski nenäliinaan tai hihaan. Jos sinua yskittää tai aivastat, käytä nenäliinaa tai hihaa. Älä yski käsiin.

 5. Suosi kasvomaskia. Jos käytät maskia, aseta se kasvoille hyvissä ajoin ennen liikennevälineeseen nousemista. Oikein käytettynä kasvomaski antaa lisäturvaa. Huolehdi maskin turvallisesta hävityksestä tai pesusta. Älä jätä maskia bussin roskakoriin.

 6. Vältä käteistä. Matkakortilla tai Nysse Mobiililla maksaminen onnistuu ilman lähikontaktia.

Lisätietoja THL:n verkkosivuilla ›