Korona-viruksen vaikutukset Nysse-liikenteeseen

Koronaviruspandemia vaikuttaa myös Nyssen palveluun. Seuraamme tilannetta ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä muiden viranomaisten ohjeistuksia tarjotaksemme turvallisen matkan kaikille joukkoliikenteen käyttäjille.

Maskipakko takaisin Nysse-liikenteeseen 3.12.

Koronatartuntojen määrä on kasvussa myös Pirkanmaalla. Nysse-liikenteessä astuu voimaan maskipakko 3.12.2021 alkaen. Maskipakko koskee 12 vuotta täyttäneitä matkustajia. Maskipakosta voivat poiketa vain sellaiset matkustajat, jotka terveytensä vuoksi eivät voi käyttää maskia. Emme vaadi todistusta terveydellisistä esteistä.

Myös kuljettajat käyttävät maskia mahdollisuuksien mukaan, kuitenkin terveys ja liikenneturvallisuus huomioiden.

Muut toimenpiteet

Bussien ja ratikoiden siivousta on tehostettu. Kosketuspinnat käsitellään tartuntojen ehkäisemiseksi desinfioivalla puhdistusaineella päivittäin ja ovet avataan pysäkeillä hyvän ilmanvaihdon takaamiseksi. Tarvittaessa kuljettaja voi joutua rajoittamaan matkustajien määrää.

Turvallinen matka tehdään yhdessä

Jokainen meistä voi vaikuttaa matkustamisen turvallisuuteen myös omalla toiminnallaan. Vältä mahdollisuuksien mukaan ruuhkavuoroja ja noudata seuraavia yhteisiä ohjeita:

  1. Nyssen kyydissä matkustavia koskee maskipakko. Käytä siis kasvomaskia, jos sille ei ole terveydellistä estettä. Aseta maski kasvoillesi hyvissä ajoin ennen kyytiin nousemista ja poista maski kasvoiltasi vasta poistuttuasi kyydistä. Huolehdi maskin turvallisesta hävityksestä tai pesusta. Maskin käyttöpakko koskee 12 vuotta täyttäneitä matkustajia.
  2. Matkusta vain terveenä. Jos sinulla on pieniäkin sairauden oireita, älä käytä joukkoliikennettä.
  3. Muista turvavälit bussissa, ratikassa ja pysäkillä. Varaa matkallesi aikaa. Jos vuoro on kovin täysi, odota mahdollisuuksiesi mukaan seuraavaa vuoroa.
  4. Yski nenäliinaan tai hihaan. Jos et voi käyttää maskia, ja sinua yskittää tai aivastat, käytä nenäliinaa tai hihaa. Älä yski käsiin.
  5. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Muista pestä kädet usein tai pidä mukanasi käsidesiä.
  6. Vältä käteistä. Matkakortilla tai Nysse Mobiililla maksaminen onnistuu ilman lähikontaktia. Matkan voi maksaa myös lähimaksulla busseissa ja ratikoissa.

Lisätietoja THL:n verkkosivuilla ›