Korona-viruksen vaikutukset Nysse-liikenteeseen

Koronaviruspandemia vaikuttaa myös Nyssen palveluun. Seuraamme tilannetta ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä muiden viranomaisten ohjeistuksia tarjotaksemme turvallisen matkan kaikille joukkoliikenteen käyttäjille.

Vahva maskisuositus

Nysse suosittelee vahvasti maskin käyttöä joukkoliikenteessä.

Turvallisen matkan takaamiseksi on hyvä tulla kyytiin vain täysin terveenä, muistaa turvavälit niin pysäkeillä kuin liikennevälineissä ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Käteisen käyttöä on edelleen syytä välttää: matkakortilla tai Nysse Mobiililla maksaminen onnistuu ilman lähikontaktia.

Tiedote 12.7.2021: Nysse siirtyy maskipakosta vahvaan maskisuositukseen

Muut toimenpiteet

Liikennevälineiden siivousta on tehostettu. Kosketuspinnat käsitellään tartuntojen ehkäisemiseksi desinfioivalla puhdistusaineella päivittäin. Pyrimme lisäämään busseja ruuhkaisimmille vuoroille. Tarvittaessa kuljettaja voi joutua rajoittamaan matkustajien määrää.

Turvallinen matka tehdään yhdessä

Jokainen meistä voi vaikuttaa matkustamisen turvallisuuteen myös omalla toiminnallaan. Vältä mahdollisuuksien mukaan aamun ja iltapäivän ruuhkavuoroja ja noudata seuraavia yhteisiä ohjeita:

  1. Matkusta vain terveenä. Jos sinulla on pieniäkin sairauden oireita, älä käytä joukkoliikennettä.
  2. Käytä kasvomaskia, jos sille ei ole terveydellistä estettä. Aseta maski kasvoillesi hyvissä ajoin ennen kyytiin nousemista. Oikein käytettynä kasvomaski antaa lisäturvaa. Huolehdi maskin turvallisesta hävityksestä tai pesusta. Älä jätä maskia bussin roskakoriin. Maskin käyttöohje koskee 12 vuotta täyttäneitä matkustajia.
  3. Muista turvavälit bussissa ja pysäkillä. Varaa matkallesi aikaa. Jos vuoro on kovin täysi, odota mahdollisuuksiesi mukaan seuraavaa vuoroa.
  4. Yski nenäliinaan tai hihaan. Jos sinua yskittää tai aivastat, käytä nenäliinaa tai hihaa. Älä yski käsiin.
  5. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Muista pestä kädet usein tai pidä mukanasi käsidesiä.
  6. Vältä käteistä. Matkakortilla tai Nysse Mobiililla maksaminen onnistuu ilman lähikontaktia.

Lisätietoja THL:n verkkosivuilla ›