Korona-viruksen vaikutukset Nysse-liikenteeseen

Koronaviruspandemia vaikuttaa myös Nyssen palveluun. Seuraamme tilannetta ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä muiden viranomaisten ohjeistuksia.

Teemme parhaamme tarjotaksemme turvallisen matkan kaikille joukkoliikenteen käyttäjille. Bussien siivousta on tehostettu, esimerkiksi kaikki kosketuspinnat käsitellään tartuntojen ehkäisemiseksi desinfioivalla puhdistusaineella päivittäin. Hyvän ilmanvaihdon takaamiseksi kaikki ovet avataan aina pysäkillä pysähtyessä.

Jokainen voi vaikuttaa matkustamisen turvallisuuteen myös omalla toiminnallaan:

 • Käytäthän maskia, jos sinulla ei ole terveydellistä estettä. Oikein käytettynä sen on todettu vähentävän koronaviruksen leviämistä ympäristöön. Suositus koskee 12 vuotta täyttäneitä matkustajia.
 • Vältä myös mahdollisuuksien mukaan ruuhka-aikoja. Pyrimme lisäämään vuoroja ruuhkaisimpiin kellonaikoihin. Tarvittaessa kuljettaja voi joutua rajaamaan matkustajamäärää.

Ajankohtaiset palvelumuutokset

Tarkista matkasi tiedot ennakkoon reittioppaasta. Tiedossa olevat perutut vuorot näkyvät aikaisintaan 2 vrk ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.

 • Perjantain ja lauantain myöhäisillan ja yön vuorot on lopettu toistaiseksi 16.11. alkaen. Viimeiset vuorot keskustasta lähiöihin lähtevät puoliltaöin.
 • Uusi talven aikataulukausi alkoi 4.1.2021. Palvelua on korjattu kysyntää vastaavaksi usealla linjalla. Aikataulupalvelut ›
 • Kevään aikataulukausi alkaa 5.4.2021. Aikataulut tulee saataville lähempänä ajankohtaa.
 • Ajantasaiset aikataulut ovat saatavilla reittioppaasta sekä verkkosivuiltamme.
 • Aikatauluja ei paineta jakeluun linjoille eikä pysäkeille, sillä niiden pitävyyttä voida taata palvelumuutosten vuoksi. Aikataulujen jakelupisteet ›

Linjojen 51 ja 53 tilanteen voi tarkistaa Valkeakosken Liikenne Oy:n verkkosivuilta. Lisätiedot ›

Junaliikenteen muutokset voi tarkistaa VR:n verkkosivuilta Lisätiedot ›

Lippujen hyvitykset

Lippujen palautuskäytännön periaatteet löytyvät matkakorttiehdoista (s. 12). Palautuksesta peritään aina käsittelymaksu. Etuuslippuja ei voi palauttaa, koska hinta koostuu asiakkaan ja tuen tarjoajan kokonaan tai osittain antamasta osuudesta.

Matkustus- ja matkakorttiehdot ›

Turvallinen matka tehdään yhdessä

 1. Matkusta vain terveenä. Jos sinulla on pieniäkin sairauden oireita, älä käytä joukkoliikennettä.

 2. Käytä kasvomaskia., jos sille ei ole terveydellistä estettä. Aste maksi kasvoille hyvissä ajoin ennen liikennevälineeseen nousemista. Oikein käytettynä kasvomaski antaa lisäturvaa. Huolehdi maskin turvallisesta hävityksestä tai pesusta. Älä jätä maskia bussin roskakoriin.

 3. Muista turvavälit bussissa ja pysäkillä. Varaa matkallesi aikaa. Jos vuoro on kovin täysi, odota mahdollisuuksiesi mukaan seuraavaa vuoroa.

 4. Yski nenäliinaan tai hihaan. Jos sinua yskittää tai aivastat, käytä nenäliinaa tai hihaa. Älä yski käsiin.

 5. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Muista pestä kädet usein tai pidä mukanasi käsidesiä.

 6. Vältä käteistä. Matkakortilla tai Nysse Mobiililla maksaminen onnistuu ilman lähikontaktia.

Lisätietoja THL:n verkkosivuilla ›