Kaupunkipyörien käyttäjäkyselyn 2023 tulokset – palautteiden perusteella luvassa merkittäviä parannuksia

tiistaina 12. maaliskuu 2024 klo 12.30

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmän kolmannella toimintakaudella 15.4.–31.10.2023 kaupunkipyörillä tehtiin noin 150 000 matkaa. Pyörien käyttöaste oli 1,1 matkaa/pyörä/päivä.

Kauden 2023 päätteeksi toteutettiin nettikysely, jolla kerättiin tietoa kaupunkipyörien käytöstä. Kaikille avoimeen kyselyyn vastasi yhteensä 330 henkilöä, joista suurin osa oli ostanut jonkin käyttöoikeuden kaudella 2023.

Kyselyn mukaan kaupunkipyörät ovat olleet tärkeä osa käyttäjien arkea ja vapaa-aikaa. Kausi- ja kuukausikäyttäjät ajoivat kaupunkipyörillä tyypillisesti muutaman kerran viikossa erityisesti vapaa-ajan ja asiointimatkoilla. Yleisimmät syyt siihen, ettei kaupunkipyörien käyttöoikeutta ostettu, olivat oman polkupyörän käyttäminen ja kaupunkipyöräasemien sijainti muualla kuin vastaajan matkakohteissa.

Käyttäjät olivat erityisen tyytyväisiä hinnoittelun selkeyteen ja kohtuullisuuteen sekä 60 minuutin käyttöaikaan. Parannuksia toivottiin erityisesti kaupunkipyörien käyttöönottoon ja palautukseen sovelluksella sekä asemaverkon laajentamiseen.

Kyselyn ja kauden aikana saatujen asiakaspalautteiden perusteella pyöriin vaihdetaan lukot ja käyttöön otetaan täysin uusi sovellus. Näin kaupunkipyöräilijät voivat nauttia entistä sujuvammasta ja luotettavammasta palvelusta kaudella 2024.

Tampereen kaupunkipyörien käyttäjäkyselyn tulokset 2023 (pdf) ›

Tiedote 12.3. Kaupunkipyöräkausi alkaa 15.4. – luvassa entistä sujuvampaa pyöräilyä  ›