Merkittävä liikennehäiriö keskustassa: ratikan palvelu keskeytynyt, bussit poikkeusreiteillä

perjantaina 19. elokuu 2022 klo 14.35

Ratikan 1 palvelu on keskeytynyt välillä Kaupin kampus - Sorin aukio. Bussi 18R korvaa ratikan palvelua reitillä Atala - Kaupin kampus - Sorin aukio. Bussin vuoroväli on 15 minuuttia. Kyytiin pääsee punaisella kyltillä merkityiltä bussipysäkeiltä. Sorin aukion ja rautatieaseman väli ajetaan poikkeuksellisesti Rautatienkatua, jossa pysäkit ovat linjan käytössä.

Ratikan 3 palvelu on keskeytynyt välillä Pyynikintori - Sammonaukio. Pysäkit välillä Sammonaukio - Hervanta ovat käytössä. Korvaava bussi 7R ajaa reitillä Pyynikintori - Pirkankatu - Satakunnankatu - Itsenäisyydenkatu - Sammonkatu - Hakametsä. Kyytiin pääsee ratikkareitin varrelta punaisella kyltillä merkityiltä bussipysäkeiltä ja poikkeusreitin varrelta kaikilta reitin pysäkeiltä.

Bussien poikkeusreitit

Bussit 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 19, 33, 35, 40, 42, 50, 52 ja 80 ovat poikkeusreitillä seuraavasti:

  • Linja 2: Yliopistonkatu - Kalevantie - Rautatienkatu - Satakunnankatu - Hämeenpuisto
  • Linjat 5, 33 ja 35: Hatanpään valtatie - Suvantokatu/Vuolteenkatu - Rautatienkatu - Hämeenkatu - Keskustori
  • Linja 6: Itsenäisyydenkatu - Rautatienkatu - Vuolteenkatu/Suvantokatu - Hatanpään valtatie
  • Linja 7 liikennöi tunnuksella 7R ratikan 3 reittiä mukaillen välillä Hakametsä - keskusta, näin Kalevanrinne ja Yliopisto ovat pois reitiltä. Keskustassa ajetaan poikkeusreittiä Rautatienkatu - Satakunnankatu - Hämeenpuisto - Pirkankatu.
  • Linjat 8 ja 10: Rautatienkatu - Satakunnankatu - Hämeenpuisto - Pirkankatu.
  • Linjat 9, 19 ja 52: Kalevantie - Vuolteenkatu - Tampereen valtatie - Hämeenpuisto - Pirkankatu
  • Linja 18 liikennöi tunnuksella 18R ratikan 1 reittiä mukaillen välillä Kaupin kampus - Sorin aukio. Keskustassa rautatieaseman ja Sorin aukion väli ajetaan poikkeuksellisesti Rautatienkatua.
  • Linjojen 40 ja 50 pääte- ja lähtöasema on Sorin aukio E Suvantokadulla. Pysäkki Sorin aukio D ei ole linjan 40 käytössä.
  • Linja 80 jää Keskustorille eikä jatka Sorin aukiolle asti.

Nokia Arenalla vietetään Blockfestin jatkoja perjantain ja lauantain välisenä yönä, jonka vuoksi Nokia Arenan läheinen alue suljetaan liikenteeltä kello 21-05. Näin linjojen 2, 7, 9, 19 ja 40 poikkeusreitti voi vielä muuttua illan aikana. Reitit suunnitellaan niin, että reitiltä jää pois mahdollisimman vähän pysäkkejä. Lisätiedot Nokia Arenan tapahtumien aikaisista poikkeusreiteistä ›

Korjaustyöt käynnissä Koskipuistossa

Häiriön syy on vaurioituneet ajolangat Koskipuistossa. Tilanne alkoi aamulla kello 6 jälkeen. Hatanpään valtatien pohjoispäässä (Hämeenkadun päässä) ei voi korjaustöiden vuoksi liikennöidä. Häiriön on arvioitu kestävän perjantai-iltaan tai jopa lauantaiaamuun, 20.8.2022 asti. Tilannetta voi seurata reittioppaan tai  Nyssen nettisivujen häiriötiedotteista.

Lue myös: Ratikan korvaava palvelu ›

Päivitykset palvelun käynnistymisestä

Alkuperäinen tiedote on julkaistu kello 8.30. Tilanteen päivitykset:

Kello 9
Ratikan 1 palvelu oli keskeytetty kokonaan kello 9 asti. Palvelu käynnistettiin välillä Kalevan kirkko - Kaupin kampus. Linjan 3 palvelu oli keskeytetty kello 9 asti välillä Hakametsä - Pyynikintori. Palvelu käynnistettiin myös välille Hakametsä - Sammonaukio.

Kello 9.30
Linjat 5, 33 ja 35 ajoivat aamun ajan Keskustorille Finlaysonin ja Hämeenpuiston kautta. Noin kello 9.30 alkaen linjat alkoivat liikennöidä rautatieaseman ja Keskustorin välin Hämeenkatua.

Kello 9.30
Bussilinja 90 on palautettu normaalille reitilleen Hämeenkadulle. Bussi ajoi noin kello 9.30 asti Keskustorille Finlaysonin ja Hämeenpuiston kautta.

Kello 11
Arvio tilanteen kestosta päivitetty.

Kello 14
Lisätty tiedot Nokia Arenan yöllisen tapahtuman vaikutuksesta poikkeusreitteihin.

Kello 14.35
Päivitetty tieto ratikkalinjan 1 palvelun keskeytyksestä vaunun raiteilta suistumisen vuoksi. Linja palveli reitillä Kalevan kirkko - Kaupin kampus kello 9 - 14.30.

20.8.2011 kello 7
Palvelu on palautunut normaaliksi yön aikana.