Uusi Tampereen kaupunkipyörät -sovellus julkaistu – kausi alkaa 15.4.

keskiviikkona 10. huhtikuu 2024 klo 09.20

Maanantaina 15.4.2024 käynnistyy uusi kaupunkipyöräkausi, joka tuo mukanaan entistä sujuvamman pyöräilykokemuksen. Pyöriin on asennettu uudet lukot ja käyttöön otetaan täysin uusi sovellus. Uutena palveluna myös yritykset voivat tilata kaupunkipyörien käyttöoikeuksia työntekijöilleen.

Kaupunkipyörät tuodaan asemille torstaista 11.4. alkaen. Tällä kaudella käytössä yhteensä 113 kaupunkipyöräasemaa. Uusia asemia avataan Rajaportin saunalle, Kaupin urheilupuistoon ja Hämeenpuistoon, lisäksi myöhemmin kesällä avataan yksi asema Rongankadulle. Kaupunkipyöräasemat näkyvät kauden aikana sovelluksessa ja Nyssen reittioppaassa.

Uusi sovellus ladattavissa

Kaupunkipyörien käyttöä varten tarvitaan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus. Uudistettu sovellus on saatavilla Google Play- ja App Store -sovelluskaupoista keskiviikosta 10.4.2024 alkaen. Uusi sovellus ei päivity automaattisesti, joten se tulee ladata puhelimeen uudestaan, vaikka viime kauden sovellus olisikin ladattuna puhelimeen. Vanhan sovelluksen voi poistaa.

Uusi sovellus on helppokäyttöinen. Sovelluksen ulkoasuun ja käyttöliittymään on tehty useita parannuksia viime kauden käyttäjäkyselyn perusteella, jotta kaupunkipyöräily olisi sujuvaa ja mukavaa. Uudella sovelluksella voi muun muassa tarkastella tehtyjä matkoja.

Kaupunkipyörien käyttöoikeuden voi ostaa itselleen heti sovelluksen ladattuaan. Ostettu käyttöjakso alkaa kulua siitä hetkestä, kun pyörän ottaa käyttöön ensimmäistä kertaa.

Kaupunkipyörien käyttöoikeudet ja hinnoittelu säilyvät ennallaan. Päivän (24 h) käyttöoikeus maksaa 5 euroa, kuukauden (30 vrk) käyttöoikeus 10 euroa ja koko kauden (31.10. asti) käyttöoikeus 30 euroa.

Uusi lukitus ja aurinkopaneelit

Kaupunkipyöriin on asennettu uudet lukot, jotka saavat virtaa kaupunkipyörien koreihin asennetuista aurinkopaneeleista. Samalla pyöristä on poistettu lukitusvaijerit.

Uudet lukot yhdessä uuden sovelluksen kanssa tekevät kaupunkipyörien käyttöönotosta ja palautuksesta entistä nopeampaa ja luotettavampaa.

Liikettä ja hyvinvointia työpäivään

Yrityksillä ja organisaatiolla on nyt mahdollisuus tilata työntekijöilleen kaupunkipyörien käyttöoikeuksia. Yrityksille myytävät käyttöoikeudet ovat saman pituisia ja hintaisia kuin muutkin käyttöoikeudet. Tilaukset tehdään Nyssen verkkosivujen kautta. Työnantajan tarjoama kaupunkipyöräetu on verovapaa luontoisetu työmatkaedun tapaan.

– Kaupunkipyörät tarjoavat vastuullisen ja terveyttä edistävän vaihtoehdon työmatkoihin ja työpäivän aikaisiin matkoihin. Pyöräily sopii monelle, ja se on myös helppo yhdistää muihin joukkoliikenteen palveluihin. Yrityksille soveltuvaa, laskutuksella toimivaa myyntiä on toivottu jo useampana kesänä, kertoo joukkoliikennejohtaja Mika Periviita.

Yritysmyynnin kautta ostetut käyttöoikeudet toimitetaan etukoodeina, jotka yritys jakaa työntekijöilleen. Käyttäjä lataa omaan puhelimeensa Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksen, jossa etukoodi lunastetaan ja jonka avulla pyöriä käytetään. Mahdollisista lisämaksuista työntekijä vastaa itse omalla maksukortillaan.

Kaupunkipyörien pikaopas

  • Lataa Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, rekisteröidy käyttäjäksi ja osta käyttöoikeus.
  • Käyttöoikeuden voi ostaa päiväksi (5 euroa), kuukaudeksi (10 euroa) tai koko kaudeksi lokakuun loppuun asti (30 euroa). Kaikki vaihtoehdot sisältävät rajattoman määrän korkeintaan 60 minuutin matkoja.
  • Avaa Tampereen kaupunkipyörät -sovellus ja valitse kaupunkipyöräasema sovelluksen kartalta. Lue kaupunkipyörän lukossa oleva QR-koodi sovelluksella. Puhelimen sijaintitiedon pitää olla päällä.
  • Voit ajaa kaupunkipyörällä 60 minuuttia kerrallaan ilman lisämaksuja. Ylimenevältä ajalta veloitetaan hinnaston mukainen lisämaksu.
  • Pyörän enimmäiskäyttöaika kerrallaan on 5 tuntia. Tämän yli menevästä ajasta peritään 80 euron viivästymismaksu.
  • Matkan jälkeen palauta pyörä mille tahansa kaupunkipyöräasemalle, ja lopeta matka sovelluksessa. Lukitse pyörä ja odota, että saat vahvistuksen matkan päättymisestä.
  • Kauden alettua sovelluksessa näkyvät kaikki käytössä olevat kaupunkipyöräasemat sekä vapaana olevat pyörät.

Kaupunkipyöräkausi alkaa maanantaina 15.4. ja päättyy 31.10.

Lisätietoja kaupunkipyöristä  ›

Kaupunkipyörien yritysmyynti ›