Matkusta yhden lipun taktiikalla

Nysse ja VR ovat tehneet lippuyhteistyösopimuksen. Nyssen matkakortille ladatuilla arvo- ja kausilipuilla sekä mobiililipuilla voi matkustaa Tampereen seudun lähiliikenteessä (R- ja M-junat) sekä kaukoliikenteen junissa (Intercity, Pendolino ja kiskobussit) Eko-luokassa. 

Yhteysvälit ja liput

Voit maksaa junamatkasi Nyssen matkakortille ladatuilla arvo- ja kausilipuilla tai mobiililipuilla Tampereen seudun lähi- ja kaukoliikenteessä yhteysväleillä

 • Nokia - Tampere: 3 vyöhykettä, ABC
 • Lempäälä - Tampere: 3 vyöhykettä, ABC
 • Orivesi - Tampere: 5 vyöhykettä, ABCDE
 • Tesoma - Tampere: 2 vyöhykettä, AB 
 • Tesoma - Nokia: 2 vyöhykettä BC

Huomaathan, että matkakortille asetettuja vyöhykkeitä ei voi vaihtaa asemalaiturin lippulaitteissa. Jos vyöhykkeet eivät sovi matkallesi, osta lippu Nysse Mobiilista tai osta VR:n lippu.

Vahvista matkustusoikeutesi ennen matkaa asemalaiturilta löytyvällä lippulaitteella.

 • Käytä matkakortti laitteen näytön alla olevassa lukijassa.
 • Näytä mobiililipun QR-koodi laitteen pohjassa olevaan lukijaan.

Lisätietoa vyöhykkeistä ›

Kuittaa lippusi asemalaiturilla

Käytä lippusi asemalaiturin lukijalaitteella aina ennen junaan nousemista. Laitteet toimivat samalla tavalla kuin busseissa ja ratikassa. Jos et ole kuitannut lippuasi ennen matkaa, konduktöörit voivat lähiliikenteessä (Pirkanmaalla M-lähijunat) periä 80 euron valvontamaksun. Lue myös VR:n tiedote valvontamaksusta.

 • Matkakortti asetetaan lukijan edessä olevaan ympyrään. Jos kortillasi on aktivoitumista odottava, Nella.fi-verkkopalvelusta ostettu lippu, se aktivoituu, kun käytät matkakortin lukijalaitteella (matkakortin saldotiedot päivittyvät Nellaan vuorokauden sisällä).
 • Huomaathan, että matkakortin vyöhykkeitä ei voi vaihtaa asemalaiturin lippulaitteissa. Jos vyöhykkeet eivät sovi matkallesi, osta lippu Nysse Mobiilista tai osta VR:n lippu.
 • Mobiililipun QR-koodi näytetään lukijan alapuolella olevaan lukijaan. Avaa lippu ja aseta puhelimesi näyttö ylöspäin lukijan alle. Kohdista QR-koodi lukijan vihreään valoon.

Asemalaiturien lukijalaitteista vastaa Nysse. Laitehäiriöistä voi ilmoittaa palautelomakkeella.

Matkustaja vahvistaa matkaoikeutensa asemalaiturin lipun lukijassa asettamalla matkakortin laitteen näytön alle.

Lipun saat Nellasta tai Nysse Mobiilista

Nyssen lipulla voit yhdistää bussi- ja junamatkat. Valitse vyöhykkeet tarkoin, sillä niitä ei voi vaihtaa lipun ostamisen jälkeen. Voit maksaa matkasi joko matkakortilla tai Nyssen mobiililipulla.

 • Nysse Mobiilin voit ladata puhelimeesi sovelluskaupasta. Junassa käyvät Nysse Mobiilissa ostetut kertaliput ja vuorokausiliput sekä opiskelijan kausilippu. Mobiililippu kannattaa ostaa vasta hetkeä ennen matkaan lähtöä, sillä sen voimassaolo alkaa ostohetkestä. Muista silti käyttää lippu asemalaiturin lippulaitteessa ennen kyytiin nousua!

Yölisä veloitetaan klo 00.00 - 04.40 matkakorttia käyttävältä automaattisesti arvolipulta asemalaiturin laitteella. Kausilipuista ei peritä yölisää. Nysse Mobiilissa yölisä veloitetaan maksukortilta kertalippua ostettaessa. Junamatkan yölisää ei voi maksaa käteisellä.

Junaliikenteessä käyvät myös VR:n liput. Voit siis valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon VR:n ja Nyssen tarjoamista lipuista. Nyssen lipuilla jatkat sujuvasti matkaa bussin tai ratikan kyydissä. Huomaathan, että VR:n liput eivät sisällä vaihto-oikeutta Nyssen kyydissä.

Matkustaja ostaa mobiililipun ennen matkaa ja valitsee lippuun tarvittavat vyöhykkeet.

Junaliikenteen matkaohjeita

Kaikki Nysse-alueen lähijunat eivät ole esteettömiä. Lisätiedot VR:n verkkosivuilta 

Nyssen lipuille ei varata junassa istumapaikkaa. Voit istua vapaille paikoille Eko-luokassa, mutta anna aina etusija paikan varanneelle matkustajalle.

Lemmikit ovat tervetulleita junan lemmikkiosastolle. Lisätiedot VR:n verkkosivuilta ›

Polkupyörän saa kuljettaa lähijunissa niille varatulla alueella maksutta. IC-junassa pyörälle varataan paikka etukäteen. Lisätiedot VR:n verkkosivuilta ›

0–6-vuotiaat lapset saavat matkustaa mukanasi maksutta, kun käytät Nyssen lippua. VR:n lippuja käyttävät noudattavat VR:n lippusääntöjä.

 • Lähijunassa lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettavan matka on maksuton.
 • Kaukojunassa lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettavalla on oltava lippu. Lapsen matka on tällöinkin maksuton.

VR - Lasten kanssa matkustaminen ›

Lisätietoja Nysse-alueen junaliikenteestä VR:n verkkosivuilla

Junaliikenteen aikataulut

Junaliikenteen aikatauluja voit katsoa Nyssen reittioppaasta tai VR:n sivuilta vr.fi

Alla suorat linkit reittioppaan asemakohtaisiin tietoihin. Sivuilta näet kartan, seuraavat asemalta lähtevät junat ja aikataulut. 

Tesoman seisake

Kävelymatka Tesoman junaseisakkeelta Tesoman bussipysäkeille on vain parisataa metriä.Tesomalta on nyt nopea, 10 minuutin junayhteys Tampereen keskustaan, josta matkaa voi jatkaa helposti samalla Nysse-lipulla bussin tai ratikan kyydissä. Tesoman seisakkeelta pääset nopeasti myös Nokialle. 

Tesoman seisakkeella pysähtyvät kaikki M-lähijunat ja Pori–Tampere-välin kaukojunat – arkisin jopa 32 lähi- tai kaukojunaa! Katso aikataulut Nyssen reittioppaasta tai VR:n sivuilta vr.fi

Tesoman seisakkeen läheisyydessä, Ristimäenkadun varressa, on uusi 12 tunnin liityntäpysäköintialue. Liityntäpysäköinti on kätevä vaihtoehto, kun haluat ajaa osan matkasta omalla autolla ja jatkaa matkaa mukavasti joukkoliikenteen kyydissä.

Kuva: Rautatieasemalla