Matkusta yhden lipun taktiikalla

Voit maksaa junamatkasi Nyssen matkakortilla, mobiililipuilla tai ennakkokertalipulla. Liput ovat voimassa Nokian, Lempäälän, Oriveden, Tesoman ja Tampereen asemien välisillä matkoilla.

Lippuja voi käyttää Tampereen seudun lähiliikenteessä (R- ja M-junat) sekä kaukoliikenteen junissa (Intercity, Pendolino ja kiskobussit) Eko-luokassa.

Nysse-liput vahvistetaan asemalaiturin lippulaitteella ennen junaan nousemista. Laitteella ei voi valita tai vaihtaa matkakortin vyöhykkeitä.

Nysse-alueen junaliikenteeseen kuuluvat yhteysvälit Nokia/Lempäälä/Orivesi/Tesoma–Tampere.

Bussit korvaavat junia Tampere–Tesoma–Nokia-reitillä

M- ja R-junien liikennöinti välillä Tampere – Tesoma – Nokia on keskeytynyt Tammerkosken ratasiltojen remontin ajaksi.  M- ja R-junat Tampereen ja Nokian välille palaavat liikenteeseen maanantaina 26.8.2024. Aiemmin poikkeustilanteen tiedotettiin päättyvän 6. elokuuta.

VR järjestää M-junia korvaavaa liikennettä kahdella VR-bussilla arkisin noin klo 5:30–18 välillä Tampere - Tesoma - Nokia. Lisäksi Nysse järjestää lisäliikennettä yhdellä bussilla linjalla 70 Keskustori - Nokian asema. 

VR-busseissa käyvät samat lipputuotteet kuin Nysse-alueen junaliikenteessä. Nyssen järjestämissä linjan 70 lisävuoroissa käyvät vain Nyssen liput. Myös VR-busseissa on Nyssen lippulaitteet. Kaikki korvaavat bussivuorot tulevat näkyviin Nyssen reittioppaaseen.

Tiedote M- ja R-junia korvaavasta bussiliikenteestä

Yhteysvälit ja vyöhykkeet

  • Nokia - Tampere: 3 vyöhykettä ABC
  • Lempäälä - Tampere: 3 vyöhykettä, ABC
  • Orivesi - Tampere: 3 vyöhykettä, ABC
  • Tesoma - Tampere: 2 vyöhykettä, AB 
  • Tesoma - Nokia: 2 vyöhykettä BC

Lisätietoa vyöhykkeistä

Vahvista lippu ennen junaan nousemista

Vahvista lippusi asemalaiturin lippulaitteella ennen junaan nousemista. Asemalaiturin lippulaite on samanlainen kuin busseissa ja ratikoissa, mutta laitteella ei voi vaihtaa matkakortin vyöhykkeitä. 

Junamatkat matkakortilla

Matkakortti asetetaan lippulaitteen etumaiseen lukijaan. Nella.fi-verkkopalvelusta ostettu lippu aktivoituu, kun käytät matkakortin lukijalaitteella (matkakortin saldotiedot päivittyvät Nellaan vuorokauden sisällä).

Jos matkakorttisi vyöhykkeet eivät sovi junamatkallesi, voit

Junamatkat mobiililipulla

Mobiililippu näytetään lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan. Avaa lippu ja aseta puhelimesi näyttö ylöspäin laitteen tasolle. Kohdista QR-koodi lukijan vihreään valoon.

Junamatkat ennakkokertalipulla

Ennakkokertalippu näytetään lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan. Aseta lippu laitteen tasolle. Kohdista QR-koodi lukijan vihreään valoon.

Matkustaja vahvistaa matkaoikeutensa asemalaiturin lipun lukijassa asettamalla matkakortin laitteen näytön alle.

Valvontamaksu

Junissa lipputarkastuksia hoitaa VR:n lähiliikennekonduktöörit. Ilman juna­matkaan oikeuttavaa, vahvistettua ­lippua matkus­tavalle voidaan määrätä valvonta­maksu 80 €.

Valvontamaksu.fi

Näin löydät lippulaitteen asemalaiturilta

Lippulaitteet on merkitty Nyssen sinisellä merkkitaululla. Lukijalaitteista vastaa Nysse. Laitehäiriöistä voi ilmoittaa palautelomakkeella.

Junaliikenteen aikataulut

Tarkasta Nysse-alueen asemien aikataulut Nyssen reittioppaasta. Asemakohtaisista linkeistä voit tarkastaa aseman sijainnin kartalla, seuraavat lähtevät vuorot ja junien aikataulut.

Juna-aikataulut löytyvät myös VR:n verkkosivuilta.

Matkaohjeita junamatkalle

Nyssen lipuilla ei voi varata istumapaikkaa. Voit istua vapaalle paikalle Eko-luokassa, et kuitenkaan lisämaksulliselle paikalle. Anna etusija paikan varanneelle matkustajalle.

Ravintolavaunun paikat on tarkoitettu ravintolavaunun asiakkaille. Jos juna on täynnä, odota mahdollisuuksien mukaan seuraavaa junaa tai tee uusi matkahaku reittioppaassa.

Lapset

0–6-vuotiaat lapset saavat matkustaa mukanasi maksutta, kun käytät Nyssen lippua. VR:n lippuja käyttävät noudattavat VR:n lippusääntöjä.

Lähijunassa lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettavan matkustajan matka on maksuton. Kaukojunassa  matkustajalla on oltava lippu, mutta lapsen matka on maksuton.

VR - Lapset

Lemmikit

Lemmikit ovat tervetulleita junan lemmikkiosastolle.

VR - Lemmikit

Polkupyörät

Polkupyörän saa kuljettaa lähijunissa niille varatulla alueella maksutta. IC-junassa pyörälle on varattava paikka etukäteen.

VR - Polkupyörät

Esteettömyys

Kaikki Nysse-alueen lähijunat eivät ole esteettömiä.

VR - Esteettömyys

Juna saapuu Tampereen rautatieasemalle.