Matkusta yhden lipun taktiikalla

Pirkanmaalla on käynnissä lähijunakokeilu, jossa Nyssen lipulla voi matkustaa Tampereen seudun lähiliikenteessä (R- ja M-junat) sekä kaukoliikenteen junissa (Intercity, Pendolino ja kiskobussit). Lähijunakokeilussa ovat mukana Liikenne- ja viestintäministeriö, Tampereen kaupunkiseudun kuntia, VR, Nysse sekä Pirkanmaan liitto.

Yhteysvälit

Voit maksaa junamatkasi Nyssen kausilipuilla tai mobiililipuilla Tampereen seudun lähi- ja kaukoliikenteessä yhteysväleillä

  • Nokia - Tampere: 3 vyöhykettä, ABC
  • Lempäälä - Tampere: 3 vyöhykettä, ABC
  • Orivesi - Tampere: 5 vyöhykettä, ABCDE

Vahvista matkustusoikeutesi ennen matkaa asemalaiturilta löytyvällä lippulaitteella.

  • Käytä matkakortti laitteen näytön alla olevassa lukijassa.
  • Näytä mobiililipun Qr-koodi laitteen pohjassa olevaan lukijaan.

Lisätietoa vyöhykkeistä ›

Lipun saat Nellasta tai Nysse Mobiilista

Nyssen lipulla voit yhdistää bussi- ja junamatkat. Valitse vyöhykkeet tarkoin, sillä niitä ei voi vaihtaa lipun ostamisen jälkeen. Lipun voi hankkia matkakortille tai Nysse Mobiilista.

Yölisä veloitetaan klo 00.00 - 04.40 kausilipun ja mobiilikertalipun lisäksi. Matkakorttia käyttävältä lisä veloitetaan automaattisesti arvolipulta asemalaiturin laitteella. Nysse Mobiilissa yölisä veloitetaan maksukortilta kertalippua ostettaessa. Junamatkan yölisää ei voi maksaa käteisellä.

Nyssen lipuille ei varata junassa istumapaikkaa. Voit istua vapaille paikoille, mutta anna aina etusija paikan varanneelle matkustajalle.

Kuittaa lippusi asemalaiturilla

Käytä lippusi asemalaiturin lukijalaitteella aina ennen junaan nousemista. Laitteet toimivat samalla tavalla kuin busseissa ja ratikassa.  Jos et ole kuitannut lippuasi ennen matkaa, konduktöörit voivat lähiliikenteessä (Pirkanmaalla M-lähijunat) periä 80 euron valvontamaksun. Lue myös VR:n tiedote valvontamaksusta.

  • Matkakortti asetetaan lukijan näytön alla olevaan ympyrään. Nella.fi -verkkopalvelussa ostettu lippu aktivoituu lukijalaitteella. Matkakortin saldotiedot päivittyvät Nellaan vuorokauden sisällä
  • Mobiililipun Qr-koodi näytetään lukijan alapuolella olevaan lukijaan. Avaa lippu ja aseta puhelimesi näyttö ylöspäin lukijan alle. Kohdista Qr-koodi lukijan vihreään valoon.

Asemalaiturien lukijalaitteista vastaa Nysse. Laitehäiriöistä voi ilmoittaa palautelomakkeella.

Asemien kartat

Tampere

Jokaiselta laiturilta (raiteet 1-5) löytyy kolme lippulaitetta. Tampereen asema sijaitsee vyöhykkeellä A.

Lempäälä

Lukijalaitteet löytyvät laiturilta 3. Lempäälän asema sijaitsee vyöhykkeellä C.

Nokia

Lipun lukijalaitteet löytyvät asemalaiturilta, raiteelta 1. Nokian asema sijaitsee vyöhykkeellä C.

Orivesi

Oriveden keskustan asemalla sekä Oriveden seisakkeella on kummallakin laiturilta yksi lippulaite. Orivesi sijaitsee vyöhykkeellä E.

Kuva: Rautatieasemalla