Matkusta yhden lipun taktiikalla

Pirkanmaalla on käynnissä lähijunakokeilu, jossa Nyssen lipulla voi matkustaa Tampereen seudun lähiliikenteessä (R- ja M-junat) sekä kaukoliikenteen junissa (Intercity, Pendolino ja kiskobussit). Lähijunakokeilussa ovat mukana Liikenne- ja viestintäministeriö, Tampereen kaupunkiseudun kuntia, VR, Nysse sekä Pirkanmaan liitto.

Uusi Tesoman seisake on avattu

Kävelymatka Tesoman junaseisakkeelta Tesoman bussipysäkeille on vain parisataa metriä.Tesomalta on jatkossa nopea, 10 minuutin junayhteys Tampereen keskustaan, josta matkaa voi jatkaa helposti samalla Nysse-lipulla bussin tai ratikan kyydissä. Tesoman seisakkeelta pääset nopeasti myös Nokialle. 

Tesoman seisakkeella pysähtyvät kaikki M-lähijunat ja Pori–Tampere-välin kaukojunat – arkisin jopa 32 lähi- tai kaukojunaa! Katso aikataulut Nyssen reittioppaasta tai VR:n sivuilta vr.fi

Tesoman seisakkeen läheisyydessä, Ristimäenkadun varressa, on uusi 12 tunnin liityntäpysäköintialue. Liityntäpysäköinti on kätevä vaihtoehto, kun haluat ajaa osan matkasta omalla autolla ja jatkaa matkaa mukavasti joukkoliikenteen kyydissä.

Yhteysvälit ja liput

Voit maksaa junamatkasi Nyssen kausilipuilla tai mobiililipuilla Tampereen seudun lähi- ja kaukoliikenteessä yhteysväleillä

  • Nokia - Tampere: 3 vyöhykettä, ABC
  • Lempäälä - Tampere: 3 vyöhykettä, ABC
  • Orivesi - Tampere: 5 vyöhykettä, ABCDE
  • Tesoma - Tampere: 2 vyöhykettä, AB 
  • Tesoma - Nokia: 2 vyöhykettä BC

Vahvista matkustusoikeutesi ennen matkaa asemalaiturilta löytyvällä lippulaitteella.

  • Käytä matkakortti laitteen näytön alla olevassa lukijassa.
  • Näytä mobiililipun QR-koodi laitteen pohjassa olevaan lukijaan.

Lisätietoa vyöhykkeistä ›

Junaliikenteen aikataulut

Junaliikenteen aikatauluja voit katsoa Nyssen reittioppaasta tai VR:n sivuilta vr.fi

Alla suorat linkit reittioppaan asemakohtaisiin tietoihin. Sivuilta näet kartan, seuraavat asemalta lähtevät junat ja aikataulut. 

Lipun saat Nellasta tai Nysse Mobiilista

Nyssen lipulla voit yhdistää bussi- ja junamatkat. Valitse vyöhykkeet tarkoin, sillä niitä ei voi vaihtaa lipun ostamisen jälkeen. Lipun voi hankkia matkakortille tai Nysse Mobiilista.

Yölisä veloitetaan klo 00.00 - 04.40 kausilipun ja mobiilikertalipun lisäksi. Matkakorttia käyttävältä lisä veloitetaan automaattisesti arvolipulta asemalaiturin laitteella. Nysse Mobiilissa yölisä veloitetaan maksukortilta kertalippua ostettaessa. Junamatkan yölisää ei voi maksaa käteisellä.

Nyssen lipuille ei varata junassa istumapaikkaa. Voit istua vapaille paikoille, mutta anna aina etusija paikan varanneelle matkustajalle.

0-6-vuotiaat lapset saavat matkustaa junamatkan maksutta Nyssen lippua käyttävän vanhemman matkustajan seurassa.

Junaliikenteessä käyvät myös VR:n liput. Voit valita VR:n ja Nyssen tarjoamista lipuista itsellesi sopivimmat. Huomaa, että VR:n liput eivät sisällä vaihto-oikeutta busseihin tai ratikoihin.

Kuittaa lippusi asemalaiturilla

Käytä lippusi asemalaiturin lukijalaitteella aina ennen junaan nousemista. Laitteet toimivat samalla tavalla kuin busseissa ja ratikassa. Jos et ole kuitannut lippuasi ennen matkaa, konduktöörit voivat lähiliikenteessä (Pirkanmaalla M-lähijunat) periä 80 euron valvontamaksun. Lue myös VR:n tiedote valvontamaksusta.

  • Matkakortti asetetaan lukijan näytön alla olevaan ympyrään. Nella.fi-verkkopalvelussa ostettu lippu aktivoituu lukijalaitteella. Matkakortin saldotiedot päivittyvät Nellaan vuorokauden sisällä.
  • Mobiililipun QR-koodi näytetään lukijan alapuolella olevaan lukijaan. Avaa lippu ja aseta puhelimesi näyttö ylöspäin lukijan alle. Kohdista QR-koodi lukijan vihreään valoon.

Asemalaiturien lukijalaitteista vastaa Nysse. Laitehäiriöistä voi ilmoittaa palautelomakkeella.

Matkaohjeita

Kaikki Nysse-alueen lähijunat eivät ole esteettömiä. Lisätiedot VR:n nettisivuilta.
VR - Esteetön junamatkustaminen 

Lemmikit ovat tervetulleita junan lemmikkiosastolle.
VR - Lemmikkipaikat junissa ›

Polkupyörän saa kuljettaa lähijunissa niille varatulla alueella maksutta. IC-junassa pyörälle varataan paikka etukäteen.
VR - Polkupyörä mukaan junaan ›

0-6-vuotiaat lapset saavat matkustaa junamatkan mukanasi maksutta, kun käytät Nyssen lippua. VR:n lippuja käyttävät noudattavat VR:n lippusääntöjä.
VR - Lasten kanssa matkustaminen ›


Bussissa ja ratikassa

Lisätietoja Pirkanmaan junaliikenteestä VR:n verkkosivuilla ›

Kuva: Rautatieasemalla