Matkusta yhden lipun taktiikalla

Voit maksaa junamatkasi Nyssen matkakortilla, mobiililipuilla tai ennakkokertalipulla. Liput ovat voimassa Nokian, Lempäälän, Oriveden, Tesoman ja Tampereen asemien välisillä matkoilla.

Lippuja voi käyttää Tampereen seudun lähiliikenteessä (R- ja M-junat) sekä kaukoliikenteen junissa (Intercity, Pendolino ja kiskobussit) Eko-luokassa.

Nysse-alueen junaliikenteeseen kuuluvat yhteysvälit Nokia/Lempäälä/Orivesi/Tesoma–Tampere.

Yhteysvälit

  • Nokia - Tampere: 3 vyöhykettä ABC
  • Lempäälä - Tampere: 3 vyöhykettä, ABC
  • Orivesi - Tampere: 5 vyöhykettä, ABCDE
  • Tesoma - Tampere: 2 vyöhykettä, AB 
  • Tesoma - Nokia: 2 vyöhykettä BC

Vahvista lippusi asemalaiturin lippulaitteella ennen junaan nousemista. Laitteella ei voi valita tai vaihtaa matkakortin vyöhykkeitä.

Lisätietoa vyöhykkeistä

Maksa junamatkasi matkakortilla

Tilaa matkakortti ennakkoon Nella.fi verkkopalvelusta. Kortin toimitusaika on 1-2 viikkoa. Jos tarvitset kortin käyttöösi nopeammin, osta se Nyssen asiakaspalvelusta.

Osta arvolippu tai kausilippu verkkopalvelusta vähintään 2 tuntia ennen matkaa, jotta lippu latautuu kortille varmasti asemalaiturin lippulaitteella. Matkakortille ladattavia lippuja saa myös Nyssen myyntipisteissä.

Osta lippu Nysse Mobiilista

Lataa Nysse Mobiili puhelimeesi sovelluskaupasta. Palveluun voi rekisteröityä, mutta sitä voi käyttää myös rekisteröitymättä.

Maksa lippuostos Visa-, Visa Electron- tai Mastercard-maksukortilla, MobilePaylla tai mobiilimaksulla. Nysse Mobiilin kertalippuvuorokausilippu sekä opiskelijan kausilippu käynnistyvät ostohetkestä, joten lippu kannattaa hankkia vasta hetkeä ennen matkaan lähtöä.

Matkustaja on ostanut mobiililipun ennen matkaa.

Hinnat

Lipun hintaan vaikuttaa ikäryhmäsi sekä lipulle valittujen vyöhykkeiden määrä.

Yölisä veloitetaan kertalipun lisäksi kello 00.00 - 04.40 matkakortin arvolta tai Nysse Mobiilissa valitulla maksutavalla. Kausilipuista ei peritä yölisää.

Hinnasto

Vahvista lippu ennen junaan nousemista

Asemalaiturin lippulaite on samanlainen kuin busseissa ja ratikoissa, mutta laitteella ei voi vaihtaa matkakortin vyöhykkeitä. Jos vyöhykkeet eivät sovi matkallesi, osta lippu Nysse Mobiilista tai VR:n lippukaupasta. Huomaa, että VR:n liput eivät sisällä matkustusoikeutta Nyssen busseissa tai ratikoissa.

Aseta matkakortti lippulaitteen etumaiseen lukijaan. Nella.fi-verkkopalvelusta ostettu lippu aktivoituu, kun käytät matkakortin lukijalaitteella (matkakortin saldotiedot päivittyvät Nellaan vuorokauden sisällä).

Näytä mobiililippu lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan. Avaa lippu ja aseta puhelimesi näyttö ylöspäin laitteen tasolle. Kohdista QR-koodi lukijan vihreään valoon.

Matkustaja vahvistaa matkaoikeutensa asemalaiturin lipun lukijassa asettamalla matkakortin laitteen näytön alle.

Valvontamaksu

Junissa lipputarkastuksia hoitaa VR:n lähiliikennekonduktöörit. Ilman juna­matkaan oikeuttavaa, vahvistettua ­lippua matkus­tavalle voidaan määrätä valvonta­maksu 80 €.

Valvontamaksu.fi

Näin löydät lippulaitteen asemalaiturilta

Lippulaitteet on merkitty Nyssen sinisellä merkkitaululla. Lukijalaitteista vastaa Nysse. Laitehäiriöistä voi ilmoittaa palautelomakkeella.

Junaliikenteen aikataulut

Tarkista Nysse-alueen asemien aikataulut Nyssen reittioppaasta. Asemakohtaisista linkeistä voit tarkistaa aseman sijainnin kartalla, seuraavat lähtevät vuorot ja junien aikataulut.

Juna-aikataulut löytyvät myös VR:n verkkosivuilta.

Matkaohjeita junamatkalle

Nyssen lipuilla ei voi varata istumapaikkaa. Voit istua vapaalle paikalle Eko-luokassa, et kuitenkaan lisämaksulliselle paikalle. Anna etusija paikan varanneelle matkustajalle.

Ravintolavaunun paikat on tarkoitettu ravintolavaunun asiakkaille. Jos juna on täynnä, odota mahdollisuuksien mukaan seuraavaa junaa tai tee uusi matkahaku reittioppaassa.

VR - Lisätietoja Nysse-alueen junaliikenteestä

Lapset

0–6-vuotiaat lapset saavat matkustaa mukanasi maksutta, kun käytät Nyssen lippua. VR:n lippuja käyttävät noudattavat VR:n lippusääntöjä.

Lähijunassa lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettavan matkustajan matka on maksuton. Kaukojunassa  matkustajalla on oltava lippu, mutta lapsen matka on maksuton.

VR - Lapset

Lemmikit

Lemmikit ovat tervetulleita junan lemmikkiosastolle.

VR - Lemmikit

Polkupyörät

Polkupyörän saa kuljettaa lähijunissa niille varatulla alueella maksutta. IC-junassa pyörälle on varattava paikka etukäteen.

VR - Polkupyörät

Esteettömyys

Kaikki Nysse-alueen lähijunat eivät ole esteettömiä.

VR - Esteettömyys

Kuva: Rautatieasemalla