Joukkoliikennematkat yhden lipun taktiikalla

Pirkanmaalla on käynnissä lähijunakokeilu, jonka myötä Nyssen kausilippu kelpaa Tampereen seudun lähiliikenteessa (R- ja M-junat) sekä kaukoliikenteen junissa (Intercity, Pendolino ja kiskobussit).

Tarvittavilla vyöhykkeillä varustetulla kausilipulla voit matkustaa rajattoman määrän matkoja niin bussissa kuin junassakin.  Lähijunakokeilussa ovat mukana Liikenne- ja viestintäministeriö, Tampereen kaupunkiseudun kuntia, VR, Nysse sekä Pirkanmaan liitto.

Kausilipun saat netistä silloin, kun sinulle sopii

Matkakortin voi hankkia Nella.fi -verkkopalvelusta tai palvelupisteeltä. Kausilipun saat niin ikään Nellasta tai muista myyntipisteistä. Ole tarkkana, että valitset oikeat vyöhykkeet lipullesi, sillä niitä ei voi vaihtaa kesken kauden.

Kausilipulle ei varata junassa istumapaikkaa. Voit istua vapaille paikoille, mutta anna aina etusija paikan varanneelle matkustajalle. Yöllä matkustavien on hyvä ladata matkakortille myös arvolippu yölisää varten, joka veloitetaan klo 00.00 - 04.40.

Yhteysvälit ja vyöhykkeet

Kausilippu kelpaa junassa seuraavilla yhteysväleillä:

  • Nokia - Tampere 3 vyöhykettä ABC
  • Lempäälä - Tampere 3 vyöhykettä ABC
  • Orivesi - Tampere 5 vyöhykettä ABCDE

Matkatavarat

Bussissa lastenvaunujenpyörätuolin sekä opas- tai lemmikkieläimen kanssa voi matkustaa maksutta. Polkupyörästä on bussissa maksettava maksu. Junassa pätee VR:n matkustussäännöt:

Kuittaa kausilippusi asemalaiturilla

Käytä matkakorttisi asemalaiturin lukijalaitteella aina ennen junaan nousemista. Laitteet toimivat samalla tavalla kuin busseissa.

Matkakortti asetetaan lukijan näytön alla olevaan ympyrään. Nella.fi -verkkopalvelussa ostetut liput aktivoituvat lukijassa maksun yhteydessä. Lippu on hyvä hankkia viimeistään 2 tuntia ennen matkan alkua, jotta ostos varmasti löytyy laitteelta.

Yölisä veloitetaan automaattisesti arvolipulta klo 00.00 - 04.40. Yölisää ei voi maksaa junassa käteisellä.

Junamatkoja ei voi maksaa arvolipulla. Jos kausilippua ei ole kuitattu asemalaiturilla, voidaan matkustajalta periä tarkastusmaksu.

Asemalaiturien lukijalaitteista vastaa Nysse. Laitehäiriöistä voi ilmoittaa palautelomakkeella.

Asemien kartat

Tampere

Jokaiselta laiturilta (raiteet 1-5) löytyy kolme lippulaitetta. Tampereen asema sijaitsee vyöhykkeellä A.

Lempäälä

Lukijalaitteet löytyvät laiturilta 3. Lempäälän asema sijaitsee vyöhykkeellä C.

Nokia

Lipun lukijalaitteet löytyvät asemalaiturilta, raiteelta 1. Nokian asema sijaitsee vyöhykkeellä C.

Orivesi

Oriveden keskustan asemalla sekä Oriveden seisakkeella on kummallakin laiturilta yksi lippulaite.

--- tähän tulossa asemakartta ---

Kuva: Rautatieasemalla