Reittioppaan käyttöohje

Nainen katselee Nyssen reittiopasta älypuhelimella. Taustalla linja-auto.Parhaat yhteydet matkallesi

Nyssen reittiopas tarjoaa kattavasti tietoa Nyssen matkavaihtoehdoista. Reittiopas on helppokäyttöinen niin mobiililaitteella kuin kodin tai toimiston pöytäkoneellakin.

Nyssen reittiopas

Ohjeita

Matkahaku

Piirroskuva reittioppaasta älypuhelimen näytöllä. Älypuhelimen kuvassa reittioppaan tulos. Minne mennään? Anna reittioppaan paikantaa sijaintisi tai kirjoita lähtöpaikka hakukenttään. Syötä myös määränpää ja lähtöaika.

Matkahaku antaa tuloksena useita vaihtoehtoja. Matkojen vaiheet ja pituudet näkyvät haun tuloksissa visuaalisesti reittijanalla, jolloin reitit on helppo hahmottaa ja sopivan reitin valitseminen olisi sinulle helpompaa. Reittihaku näyttää joukkoliikenteen rinnalla vaihtoehtoina myös kävelyn ja pyöräilyn.

Vinkki

Näet matkahaussa nyt myös sääennusteen. Voit siis miettiä, olisiko vaikkapa pyöräily aurinkoisella säällä mukavampi vaihtoehto.

Lähipysäkit ja -linjat

Lähimmät pysäkit -toiminto on näppärä tapa löytää tietoa lähellä olevista pysäkeistä sekä kulkuneuvoista. Näet yhdellä klikkauksella lähialueesi pysäkit aikatauluineen sekä kulkuneuvot kartalla.

Vinkki

Toiminnolla saat tarkistettua aikataulut nopeasti silloin, kun tiedät millä linjalla haluat matkustaa, esimerkiksi kotoa töihin.

Bussin ja ratikan lisäksi toiminnolla voi valita näkyviin lähialueen juna-asemat ja niiden aikataulut.

Pysy ajan tasalla

Näet tallentamiisi linjoihin, pysäkkeihin ja alueisiin liittyvät muutokset ja muut ajankohtaiset asiat palvelun etusivulta.

Linjahaku

Halutessasi tarkastella tietyn linjan reittiä, aikatauluja tai ajoneuvoja kartalla, näet ne helposti uudella hakutoiminnolla.

Samalla haulla voit etsiä myös haluamiesi pysäkkien aikataulut.

Kaupunkipyörät reittioppaassa

Kaupunkipyörät saa halutessaan näkyviin matkahaun reittiehdotuksiin aivan kuten bussit ja ratikatkin. Jotta kaupunkipyörät näkyvät reittivaihtoehdoissa, tulee reittioppaan asetuksista valita näytettäviin liikennevälineisiin myös kaupunkipyörät.

Kaupunkipyöräasemien sijainteja pääsee tarkistamaan reittioppaan aloitussivun Lähimmät kaupunkipyöräasemat -toiminnolla. Yhdellä napin painalluksella näkee nopeasti vaikkapa oman reitin varrella sijaitsevat kaupunkipyöräasemat. Reittioppaasta näkee myös ajantasaisen tiedon asemalla olevista vapaista pyöristä.

Kaupunkipyörien näkyvät reittioppaassa kaupunkipyöräkauden ajan 15.4.–31.10.

Näin kaupunkipyörät näkyvät reittioppaassa.

Kokeile

Reittiopas toimii osoitteessa https://reittiopas.tampere.fi

Käyttääksesi reittiopasta sinun ei tarvitse asentaa erillistä sovellusta eikä palveluun tarvitse rekisteröityä. Osoitteesta kannattaa tehdä linkki älypuhelimen kotivalikkoon, jotta palvelu on nopeasti saatavilla. Voit tallentaa tekemäsi haut suosikeiksi.

Palvelu hyödyntää sekä matkustajan että liikennevälineen paikannukseen perustuvaa reaaliaikaista tietoa. Reittiopas toimii HSL:n ja Traficomin kehittämällä avoimen lähdekoodin Digitransit-reititysalustalla. Selainsuositus palvelulle on Google Chrome tai Mozilla Firefox.