Reittioppaan käyttöohje

Parhaat yhteydet matkallesi

Reittiopas on nettipalvelu, joka avautuu yleisimmillä laitteilla ja selaimilla osoitteessa https://reittiopas.tampere.fi. Erillistä sovellusta ei tarvitse asentaa eikä palveluun tarvitse rekisteröityä. Osoitteesta kannattaa tehdä linkki älypuhelimen kotivalikkoon, jotta palvelu on nopeasti saatavilla. Voit tallentaa samalla laitteella tekemäsi haut suosikeiksi.

Palvelu hyödyntää sekä matkustajan että liikennevälineen paikannukseen perustuvaa reaaliaikasta tietoa. Saat opastuksen nopeimmasta reitistä kohteeseesi  ja tiedon, jos vuoro on myöhässä tai etuajassa. Reaaliaikaiset ajat näkyvät vihreällä vilkkumerkillä. Jos paikannus ei hetkellisesti toimi, näytetään aikataulun arvio.

Reittiopas toimii HSL:n ja Traficomin kehittämällä avoimen lähdekoodin Digitransit-reititysalustalla. Selainsuositus palvelulle on Google Chrome tai Mozilla Firefox.

Ohjeita

Matkahaku älypuhelimella

 1. Mistä matkasi alkaa? Anna reittioppaan paikantaa sijaintisi tai
 2. Kirjoita paikka hakukenttään. Valitse paikka reittioppaan ehdotuksista.
 3. Minne olet matkalla? Kirjoita päämäärä avautuvaan tekstikenttään. Valitse paikka ehdotuksista.
 4. Saat tuloksena matkavaihtoehtoja. Tarkemmat tiedot matkasta saat klikkaamalla matkan riviä.
 5. Reitin tiedoissa on mukana matka-aika, kävelymatka pysäkille, reitin pysäkit sekä kävelymatka päämäärään. Pysäkkilistan saa auki klikkaamalla.

Pysäkkiaikataulun haku älypuhelimella

Kirjoita hakukenttään pysäkin nimi, numero tai paikan nimi. Valitse pysäkki reittioppaan ehdotuksista. Pysäkkiaikataulun saat auki rivin oikeassa päässä olevasta kuvakkeesta, jossa lukee AIKATAULU.

 • Välilehdellä JUURI NYT näet seuraavat pysäkiltä lähtevät vuorot.
 • Välilehdeltä AIKATAULU näet koko päivän vuorot.
 • Ajankohtaa voi muuttaa klikkaamalla tekstiä TÄNÄÄN.
 • Linjoja voi suodattaa klikkaamalla tekstiä VALITSE LINJAT.

Linja-aikataulun hakeminen älypuhelimella

Kirjoita hakukenttään linjan numero. Valitse linja reittioppaan tarjoamista vaihtoehdoista.

 • Välilehdellä PYSÄKIT voit valita minkä pysäkin aikataulua haluat tarkastella. Voit vaihtaa linjan suuntaa klikkaamalla linjan otsikkoriviä kartan yläpuolella.
 • Välilehdellä AIKATAULU voi muuttaa haun ajankohtaa klikkaamalla tekstiä TÄNÄÄN. Voit myös vaihtaa lähtö- ja päätepistettä. Välilehdellä näytetään linjan suunnitelmalliset aikataulut.