Reittioppaan käyttöohje

Reittiopas on uudistunut

Nainen katselee Nyssen reittiopasta älypuhelimella. Taustalla linja-auto.Nyssen reittiopas tarjoaa parhaat yhteydet matkallesi. Uusi reittiopas tarjoaa entistä paremmin tietoa Nyssen matkavaihtoehdoista. Reittioppaasta on tehty entistä selkeämpi ja helppokäyttöisempi. Hakunäkymä on entistä saavutettavampi ja mahdollistaa esimerkiksi ilman hiirtä tehtävän reittihaun.

Uudistunut reittiopas toimii tutussa osoitteessa reittiopas.tampere.fi

Ohjeita

Matkahaku

Piirroskuva reittioppaasta älypuhelimen näytöllä. Älypuhelimen kuvassa reittioppaan tulos. Minne mennään? Anna reittioppaan paikantaa sijaintisi tai kirjoita lähtöpaikka hakukenttään. Syötä myös määränpää ja lähtöaika.

Matkahaku antaa tuloksena useita vaihtoehtoja entistä havainnollisemmin. Matkojen vaiheet ja pituudet näkyvät haun tuloksissa visuaalisesti reittijanalla, jolloin reitit on helppo hahmottaa ja sopivan reitin valitseminen olisi sinulle helpompaa. Reittihaku näyttää joukkoliikenteen rinnalla vaihtoehtoina myös kävelyn ja pyöräilyn.

Vinkki. Näet matkahaussa nyt myös sääennusteen. Voit siis miettiä, olisiko vaikkapa pyöräily aurinkoisella säällä mukavampi vaihtoehto.

Lähipysäkit ja -linjat

Uusi Lähimmät pysäkit -toiminto on näppärä tapa löytää tietoa lähellä olevista pysäkeistä sekä kulkuneuvoista. Näet yhdellä klikkauksella lähialueesi pysäkit aikatauluineen sekä kulkuneuvot kartalla.

Vinkki. Toiminnolla saat tarkistettua aikataulut nopeasti silloin, kun tiedät millä linjalla haluat matkustaa, esimerkiksi kotoa töihin.

Bussien ja ratikan lisäksi toiminnolla voi valita näkyviin lähialueen juna-asemat ja niiden aikataulut.

Pysy ajan tasalla

Näet tallentamiisi linjoihin, pysäkkeihin ja alueisiin liittyvät muutokset ja muut ajankohtaiset asiat palvelun etusivulta.

Linjahaku

Halutessasi tarkastella tietyn linjan reittiä, aikatauluja tai ajoneuvoja kartalla, näet ne helposti uudella hakutoiminnolla.

Samalla haulla voit etsiä myös haluamiesi pysäkkien aikataulut.

Kokeile uutta reittiopasta

Uudistunut reittiopas toimii tutussa osoitteessa reittiopas.tampere.fi

Käyttääksesi reittiopasta sinun ei tarvitse asentaa erillistä sovellusta eikä palveluun tarvitse rekisteröityä. Osoitteesta kannattaa tehdä linkki älypuhelimen kotivalikkoon, jotta palvelu on nopeasti saatavilla. Voit tallentaa tekemäsi haut suosikeiksi.

Palvelu hyödyntää sekä matkustajan että liikennevälineen paikannukseen perustuvaa reaaliaikaista tietoa. Reittiopas toimii HSL:n ja Traficomin kehittämällä avoimen lähdekoodin Digitransit-reititysalustalla. Selainsuositus palvelulle on Google Chrome tai Mozilla Firefox.