Kuvaaminen Nysse-liikenteessä

Ohjeet kuvaamiseen Nysse-liikenteessä

Haluatko kuvata tai järjestää kuvaukset Nyssen kyydissä? Katso ohjeemme kuvaamiseen.

Huom. Oletko järjestämässä tapahtumaa? Katso ohjeemme yhteistyöhön Nyssen kanssa.

Ilmoitus

Ilmoita kuvaamisesta etukäteen Nysselle sähköpostitse osoitteeseen joli.viestinta@tampere.fi.

Kerro kuvauksen ajankohta ja linjat, joilla kuvaukset tehdään. Mikäli tarvitset apua linjasto- tai aikatauluasioissa, ota yhteyttä mielellään viikko ennen kuvausta.

Luvat

Joukkoliikenne on julkista tilaa, jossa kuvaaminen on lähtökohtaisesti sallittua.

Joukkoliikenteen järjestäjä ei voi antaa lupaa kuvata yksityishenkilöitä, joten kuvaajan tulee itse huolehtia kuvausluvasta jokaisen kuvissa tai videoissa näkyvän henkilön osalta.

Ajon aikana kuljettajalle ja matkalippujen tarkastajille annetaan rauha keskittyä turvalliseen työntekoon. Ilman erikseen sovittua lupaa kiellettyä on kuvata bussin tai ratikan kuljettajan ja matkalippujen tarkastajien toimintaa ajon aikana tai liikkeelle lähdettäessä.

Kuvaaminen raitiotien läheisyydessä

Otettava huomioon valo- ja videokuvaamisesta raitiotien läheisyydessä:

  • Radalla oleskelu ja kuvaaminen on kiellettyä.
  • Säilytä kuvatessasi vähintään 2 metrin turvaetäisyys uloimpiin raitiotiekiskoihin. Raitiovaunupysäkeillä voit kuvata lähempääkin.
  • Käyttäessäsi kuvatessasi sähköä johtavia apuvälineitä (esim. selfiekeppi), säilytä kaikkiin raitiotien rakenteisiin ja raitiovaunuihin vähintään 1,5 metrin suojaetäisyys. Huom. Sähköä johtavien välineiden käyttö sähköratarakenteiden yläpuolella on kiellettyä ilman jännitekatkoa.
  • Drone-kuvaus sähköratarakenteiden yläpuolella on kiellettyä. Säilytä dronella sivulta kuvatessasi vähintään 1,5 metrin suojaetäisyys sähköratarakenteisiin. Ylittäessäsi sähköratarakenteita dronella, säilytä vähintään 3 metrin suojaetäisyys. Dronen pudotessa sähköratarakenteiden läheisyydessä, ilmoita siitä välittömästi Tampereen Raitiotie Oy:lle.
  • Älä epäröi kysyä apua Tampereen Raitiotie Oy:ltä. Halutessasi toteuttaa erikoiskuvauksia, ole yhteydessä info@tampereenraitiotie.fi ja pyydä toimillesi lupa. Kuvaajille suositellaan maksutonta Ratikkaturva-verkkokoulutusta. Koulutuksen kesto noin 20 minuuttia.

Matkustusoikeus

Kuvattaessa liikennevälineen sisällä tulee kaikilla kyytiin nousevilla olla hankittuna matkaliput.

Matkalippu tai maksuväline on vahvistettava liikennevälineen lippulaitteella jokaisella matkalla, heti matkan alkaessa. Ilman vahvistettua lippua tai matkaoikeutta matkustavalta matkustajalta voidaan periä tarkastusmaksu 80 €.

Tapahtuma bussissa tai ratikassa?

Sujuvan ja häiriöttömän matkustuskokemuksen turvaaminen on Nysselle tärkeintä, ja siksi Nysse-liikenteessä ei voida järjestää esiintymisiä tai tempauksia.

Taideratikassa järjestetään esiintymisiä ja tempauksia Tampereen Raitiotie Oy:n tai Nyssen koordinoimina.

Mainosnäytöiltä on mahdollista ostaa mainostilaa oman toiminnan esittelemiseksi.

Ratikan taide

Lisätietoja

Voit jakaa kuviasi somessa tunnisteilla #Nysse #MatkallaKanssasi #TampereenRatikka.