Kesäkampanja

Nyssen bussi kesäisessä maisemassa.

Nappaa talteen Nyssen kesävinkit

Tampereen seudulta löytyy toinen toistaan ihanampaa kesäpuuhaa: piknikpaikkoja, luontokohteita, museoita… ja perillehän pääsee kätevästi Nyssen kyydissä tai kaupunkipyörällä polkaisemalla.

Tutustu alla oleviin vinkkeihin ja etsi lisää tutustumisen arvoisia paikkoja esimerkiksi Visit Tampereen sivuilta

3 kivaa museota

Poliisimuseo ›

Täällä pääsee tutustumaan poliisien varusteisiin ja sukeltamaan kiehtoviin tarinoihin. Lapsille löytyy oma osasto, jossa voi istahtaa poliisiauton rattiin tai suorittaa mystisiä tehtäviä.

Miten perille? Museo sijaitsee Hervannassa (Vaajakatu 2, Tampere). Perille pääsee useilla busseilla sekä ratikalla.

Mobilia ›

Auto- ja tieliikenteen museosta löytyy vauhdin hurmaa koko perheelle. Mikäpä sopisi paremmin kesään kuin rallimuseo legendoineen ja menopeleineen! Tänä kesänä pääsee tutustumaan myös mm. Anssi Kasitonnin Musta viiva -näyttelyn teoksiin sekä erilaisiin avoautoihin.

Miten perille? Museo sijaitsee Kangasalla (Kustaa Kolmannen tie 75). Tampereelta Mobiliaan pääsee arkisin bussilinjalla 41 ja viikonloppuisin 40B.

Museo Milavida ›

Tämän kesän näyttelyssä tutustutaan morsiuspukujen ja häätapojen historiaan. Kaunis morsian -näyttely kulkee morsianten matkassa 1800-luvulta tähän päivään. Keväällä museon yhteyteen aukesi myös uusi Kahvila Milavida.

Miten perille? Museo sijaitsee Tampereen Hämeenpuistossa kohoavalla Näsinkalliolla (Näsilinna, Milavidanrinne 8). Bussit 2, 13 ja 80 pysähtyvät läheisellä Näsinpuiston pysäkillä.

3 rentouttavaa luontokokemusta

Hervantajärven retkeilyalue ›

N. 10 km opastettua reitistöä sekä 2 nuotiopaikkaa tekevät Hervantajärvestä ihanteellisen päiväretkikohteen koko perheelle! Mikäli mielii pidemmälle, alueen eteläosasta reitit jatkuvat Kangasalan Kaarinanpolun ja Lempäälän Birgitan polun kautta laajalle alueelle.

Miten perille? Hervantajärven retkeilyalue sijaitsee Hervannan kaupunginosan eteläpuolella, aivan Lempäälän ja Kangasalan kuntien tuntumassa (Hervantajärven retkeilyalue, Tampere). Ratikkalinja 3:n sekä bussilinja 13:n päätepysäkit sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä retkeilyalueen rajoista.

Pyynikin luonnonsuojelualue ›

Miksi mennä merta edemmäs kalaan, kun Tampereen keskustan tuntumassa pääsee keskelle mäntymetsää ja nauttimaan järvimaisemista. 4 kilometrin mittaisella luontopolulla pääsee tutustumaan harju- ja lehtokasvillisuuteen – ja reippailun jälkeen kuuluu toki pistäytyä legendaarisessa munkkikahvilassa.

Miten perille? Luontopolku suositellaan aloitettavaksi Pyynikin näkötornilta (Näkötornintie 20) ja kiertämään reitti vastapäivään, mutta polulle voi toki poiketa miltä tahansa rastilta. Pyynikille menee useita busseja, ratikkalinja 3 menee noin 700 metrin päähän.

Iso Naistenjärven alue ›

Pirkkalan suositulla retkeilypaikalla on laavu, nuotiopaikka ja wc. Erämaajärven ympärillä menee paljon kiemurtelevia pitkospuita ja polkuja. Lähistöltä löytyy myös korkea kallionlaki Taaporinvuori sekä jättimäinen kivenlohkare Pirunkivi.

Miten perille? Reitti Iso-Naistenjärvelle tarjoaa monipuolisen metsäretken Pirkkalassa, aivan Tampereen kupeessa (Iso-Naistenjärven laavu, Pirkkala). Bussit eivät mene ihan perille asti, mutta bussilinja 11 kulkee parin kilometrin päähän. Reippailemaanhan sitä on tultu, joten matka taittuu nopeasti.

Liiku huolettomasti – valitse itsellesi sopivin maksutapa

Liikut sitten yksin tai yhdessä, säännöllisesti tai satunnaisesti, Nyssen valikoimasta löytyy kaikille sopiva maksutapa kesäseikkailuihin.

Matkakortti

 • Käy busseissa, ratikoissa ja Nysse-alueen junissa.
 • Kausilipulla matkustat rajattomasti ilman yölisää.
 • Arvolla voit maksaa kertalipun ja yölisän.

Tilaa matkakortti Nellasta

Lähimaksu

 • Käy busseissa ja ratikoissa.
 • Toimii pankki- tai luottokorteilla, joissa lähimaksuominaisuus.
 • Voit maksaa vain yhden henkilön matkan.

Tapahtumalippu

 • Joidenkin kulttuuri-, urheilu tai kongressitapahtumien pääsyliput, joihin on yhdistetty joukkoliikennelippu.
 • Käy sellaisenaan busseissa ja ratikoissa sekä junissa tapahtumasta riippuen. Tarkista matkustusoikeuden ehdot lipustasi.

Nysse Mobiili

 • Käy busseissa, ratikoissa ja Nysse-alueen junissa.
 • Sovelluksessa voi ostaa kertalipun, vuorokausilipun ja opiskelijan kausilipun.
 • Lippu käynnistyy ostohetkellä.

Ennakkokertalippu

 • Käy busseissa, ratikoissa ja Nysse-alueen junissa.
 • Osta lippu Nyssen jälleenmyyntipisteistä tai asiakaspalvelusta.

Näytä lippusi lippulaitteella jokaisella matkallasi!

Liiku kesällä kestävästi

Kesällä ympäristöystävällinen liikkuminen on helpompaa kuin koskaan!

Hyödynnä Tampereen kaupunkipyöriä ja yhdistele eri kulkuvälineitä vapaasti. Kulje osa matkasta, vaikka ratikan kyydissä, hyppää hieman aiemmin pois ja kävele tai pyöräile loppumatka.

Muistathan, että bussiin ja ratikkaan saa lisämaksusta ottaa myös oman polkupyörän kyytiin.

Liiku kestävästi

Nyssen kesäkampanja on osittain toteutettu osana Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia - Canemure -hanketta.

Minne ikinä kesäsi viekään… Nyssen reittiopas auttaa perille

Kesällä sitä tekee mieli liikkua sinne tänne: futiskentältä uimarannalle ja festareilta keskustan puistoihin.

Nyssen reittiopas kertoo sinulle parhaat reitit, minne ikinä Tampereen seudulla haluatkaan. Reittioppaasta löydät niin aikataulut, pysäkit kuin ajankohtaiset liikennetiedotteet.

Etsi reitti kesäseikkailuihin