Lähde kesäseikkailuun Nyssen kyydissä

Erävarusteisiin pukeutunut parrakas mies kiikaroi. Taustalla punainen ratikka kesämaisemassa.

Lähde kesäseikkailuun Nyssen kyydissä!

Suuntaa kesän rientoihin bussilla, ratikalla tai vaikka kaupunkipyörällä polkaisemalla. Olipa suunnitelmissasi sitten retki Hervantajärven rauhallisille rämeille, seikkailu Pyynikin dyyneillä tai vilkas päivä asfalttiviidakon sykkeessä, Nysse vie sinut perille helposti ja nopeasti.

Kesän parhaat seikkailut alkavat lähimmältä pysäkiltä – ole oman elämäsi Adventurus Nyssetys, hyppää Nyssen kyytiin ja lähde seikkailuun. 

Löydä lähipysäkkisi reittioppaasta

Voita kesän nyssein seikkailupaketti

Seikkailupaketti sisältää Nysse-aiheisia tuotepalkintoja ja 20 euron arvoisen eLahjakortin Nella.fi-verkkopalveluun. Paketteja arvotaan yhteensä 20 kappaletta.

Osallistu arvontaan viimeistään 14.8.2024.

Osallistu arvontaan

Nyssen kesävinkit

Tampereen seudulta löytyy toinen toistaan ihanampaa kesäpuuhaa: piknikpaikkoja, luontokohteita, museoita… ja perillehän pääsee kätevästi Nyssen kyydissä. 

Nappaa talteen Nyssen kesävinkit ja etsi lisää tutustumisen arvoisia paikkoja esimerkiksi Visit Tampereen sivuilta

Maksuttomia musamenoja

Finlayson Live ›

Maksuttomat Finlayson Live -konsertit tuovat musiikkielämyksiä ja kesäfiiliksen Väinö Linnan aukiolle keskiviikkoisin 3.7.–7.8. klo 19. Lavalla nähdään muun muassa Samae Koskinen, Raappana ja Elias Gould.  Torstaisin alueella järjestetään myös Finlayson Specials tapahtumaa, jossa nähdään monipuolisesti muuta esittävää taidetta. Tiistaisin vuorossa on puolestaan lastenkonsertteja.

Miten perille? Esimerkiksi bussilinjat 12 ja 26 pysähtyvät Finlaysonin alueella. Tarkat ohjeet näet Nyssen reittioppaasta.

Puistokonsertit ›

Maksuttomia ulkoilmakonsertteja järjestetään monta kertaa viikossa ympäri kaupunkia läpi kesän. Konsertteja pidetään mm. Laikunlavalla, Hiedanrannassa ja siirtolapuutarhoissa. Esiintymässä on kokeneita harrastajayhtyeitä, kuoroja ja tanssiryhmiä.

Miten perille? Tapahtumapaikat vaihtelevat, mutta reittiopas auttaa löytämään tien perille.

MetsäFolk ›

Idyllinen ja pieni tapahtuma luonnon keskellä yhdistää retkeilyn, kädentaidot ja kulttuurin. Katsojat pääsevät nauttimaan kulttuurista metsän keskellä.

Miten perille? Tapahtumapaikat vaihtelevat, mutta reittiopas auttaa löytämään tien perille.

Mukavia museoita

Poliisimuseo ›

Täällä pääsee tutustumaan poliisien varusteisiin ja sukeltamaan kiehtoviin tarinoihin. Lapsille löytyy oma osasto, jossa voi istahtaa poliisiauton rattiin tai suorittaa mystisiä tehtäviä.

Miten perille? Museo sijaitsee Hervannassa (Vaajakatu 2, Tampere). Perille pääsee useilla busseilla sekä ratikalla.

Mobilia ›

Auto- ja tieliikenteen museosta löytyy vauhdin hurmaa koko perheelle. Mikäpä sopisi paremmin kesään kuin rallimuseo legendoineen ja menopeleineen! Tänä kesänä pääsee tutustumaan myös muun muassa Reissun päällä -näyttelyyn sekä Jopo-pyörien historiaan.

Miten perille? Museo sijaitsee Kangasalla (Kustaa Kolmannen tie 75). Tampereelta Mobiliaan pääsee bussilinjalla 42.

Tampereen Taidemuseo >

Tampereen taidemuseo järjestää vaihtuvia näyttelyitä taiteen historian teemoista ja esittelee vanhoja mestareita sekä nykytaiteen tuoreimpia paikallisia ja kansainvälisiä tekijöitä. Näyttelyt vaihtuvat kausittain. Kesällä taidemuseossa nähdään hyperrealististen veistosten näyttely HYPER.

Miten perille? Museo sijaitsee Tampereen Amurissa (Puutarhakatu 34). Ratikkalinja 1 pysähtyy aivan museon vieressä Pyynikintorin pysäkillä.

Museo Milavida ›

Museo Milavidan päänäyttely seuraa Tampereella asuneen Nottbeckien perheen loisteliasta elämää. Museossa on vuosittain vaihtuva muoti- tai designnäyttely. Museon yhteydessä on myös Kahvila Milavida. Museon läheisyydessä Näsinpuiston laululavalla järjestetään kesän 2024 aikana myös useita maksuttomia ulkoilmakonsertteja.

Miten perille? Museo sijaitsee Tampereen Hämeenpuistossa kohoavalla Näsinkalliolla (Näsilinna, Milavidanrinne 8). Bussit 2, 14 ja 81 pysähtyvät museon lähellä. Satakunnankadun ja Hämeenkadun pysäkit ovat pienen kävelymatkan päässä. 

Virkistäviä uimapaikkoja

Pyynikin uimaranta ›

Pyynikin uimarannalta löytyy wc, pukukopit, kioski/kahvila, leikkivälineitä sekä rantalentopallokenttä. Pyynikille on avattu Tampereen ensimmäinen esteetön uimaranta.

Miten perille? Pyynikin uimaranta on osoitteessa Jalkasaarentie 7, Tampere. Esteetön uimaranta on Pyynikin uimarannan vasemmalla puolella, lähellä Jalkasaarta. Rannalle pääsee Nysse-linjalla 10. Rosendahl-niminen pysäkki on 550 metrin päässä uimarannasta. Pyynikin uimarannan läheisyydessä on kaupunkipyöräasema. 

Suolijärven uimaranta ›

Luonnonläheiseltä uimarannalta löytyy niin kioski, pelikenttä kuin kuntoilulaitteet. Tai miksipä et reippailisi järven kiertävää ihastuttavaa luontopolkua!

Miten perille? Ranta sijaitsee Hervannassa (Suolijärvenkatu 5, Tampere), joten paikalle pääsee kätevästi niin ratikalla kuin busseillakin.

Tampereen maauimala ›

Mikäli luonnonvedet eivät houkuta, voi suunnata yhteen Suomen suurimmista maauimaloista. Altaista löytyy valinnanvaraa ja rohkeimmat pääsevät hyppimään 10 metristä!

Miten perille? Maauimala sijaitsee Tampereen uintikeskuksen takana keskellä Kalevan keskuspuistoa (Joukahaisenkatu 7 B, Tampere). Maauimalaan pääsee helposti esimerkiksi ratikalla.

Liiku huolettomasti – valitse itsellesi sopivin maksutapa

Liikut sitten yksin tai yhdessä, säännöllisesti tai satunnaisesti, Nyssen valikoimasta löytyy kaikille sopiva maksutapa kesäseikkailuihin.

Matkakortti

 • Käy busseissa, ratikoissa ja Nysse-alueen junissa.
 • Kausilipulla matkustat rajattomasti ilman yölisää.
 • Arvolla voit maksaa kertalipun ja yölisän.

Tilaa matkakortti Nellasta

Lähimaksu

 • Käy busseissa ja ratikoissa.
 • Toimii pankki- tai luottokorteilla, joissa lähimaksuominaisuus.
 • Voit maksaa vain yhden henkilön matkan.

Tapahtumalippu

 • Joidenkin kulttuuri-, urheilu tai kongressitapahtumien pääsyliput, joihin on yhdistetty joukkoliikennelippu.
 • Käy sellaisenaan busseissa ja ratikoissa sekä junissa tapahtumasta riippuen. Tarkasta matkustusoikeuden ehdot lipustasi.

Nysse Mobiili

 • Käy busseissa, ratikoissa ja Nysse-alueen junissa.
 • Sovelluksessa voi ostaa kertalipun, vuorokausilipun ja opiskelijan kausilipun.
 • Lippu käynnistyy ostohetkellä.

Ennakkokertalippu

 • Käy busseissa, ratikoissa ja Nysse-alueen junissa.
 • Lippuja myydään Nyssen jälleenmyyntipisteissä tai asiakaspalvelussa.
 • Lipun voimassaoloaika 90 minuuttia alkaa ensimmäisestä matkasta. Ennakkokertalippu tulee käyttää 3 kuukauden kuluessa ostopäivästä.

Näytä lippusi lippulaitteella jokaisella matkallasi!

Liiku kesällä kestävästi

Kesällä ympäristöystävällinen liikkuminen on helpompaa kuin koskaan!

Hyödynnä Tampereen kaupunkipyöriä ja yhdistele eri kulkuvälineitä vapaasti. Kulje osa matkasta, vaikka ratikan kyydissä, hyppää hieman aiemmin pois ja kävele tai pyöräile loppumatka.

Muistathan, että bussiin ja ratikkaan saa lisämaksusta ottaa myös oman polkupyörän kyytiin.

Liiku kestävästi

Nyssen kesäkampanja on osittain toteutettu osana Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia - Canemure -hanketta.

Minne ikinä kesäsi viekään… Nyssen reittiopas auttaa perille

Kesällä sitä tekee mieli liikkua sinne tänne: futiskentältä uimarannalle ja festareilta keskustan puistoihin.

Nyssen reittiopas kertoo sinulle parhaat reitit, minne ikinä Tampereen seudulla haluatkaan. Reittioppaasta löydät niin aikataulut, pysäkit kuin ajankohtaiset liikennetiedotteet.

Etsi reitti kesäseikkailuihin