Valitse aina vähintään 2 vyöhykettä

Nysse liikennöi Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Vesilahdella ja Ylöjärvellä. Liikennöintialue on jaettu kuuteen maksuvyöhykkeeseen A, B, C, D, E ja F. Käytössä on myös lisävyöhyke G Kuhmoisiin. Vyöhykkeet kiertävät Tampereen ympärillä, lähtien vyöhykkeestä A. Vyöhykkeiden rajat on perustuvat matkojen pituuteen Tampereen keskustasta.

Lipulle valitaan aina vähintään 2 vierekkäistä vyöhykettä, vaikka matka kulkisi vain yhden vyöhykkeen alueella. Yksittäisten matkojen liput ovat voimassa 60 minuuttia 2 vyöhykkeellä, 120 minuuttia 3-7 vyöhykkeellä. Mobiililippu yksittäiselle matkalle on voimassa 90 minuuttia.

Vyöhyke on merkitty jokaisen pysäkin tietoihin reittioppaassa ja muissa Nyssen aikataulupalveluissa. Reittiopas kertoo, mitkä vyöhykkeet tarvitset hakemallesi matkalle.

Vyöhykerajat kartalla ›

Vyöhykerajat

Vyöhyke A

Tampereen keskustasta Santalahteen, Pispalaan, Härmälään, Taatalaan, Nirvaan, Korkinmäkeen, Messukylään ja Takahuhtiin asti. Vyöhykettä kehystää suurelta osin Tampereen läntinen ja itäinen kehätie.

Vyöhyke B

Tampereen reuna-alueet (pohjoisessa Sorilaan asti), Lempäälässä Sääksjärvi, Pirkkalan keskusta ja taajamat Katajalaan ja Vaittiin asti sekä Ylöjärvellä Soppeenmäki ja Vuorentausta.

Vyöhyke C

Tampereella Kämmenniemi ja Viitapohja, Kangasalan keskusta ja Ruutana, Lempäälän ja Nokian keskustat sekä Pirkkalassa lentoaseman alue ja Höökinmäki.

Vyöhyke D

Tampereella Terälahti, Nokialla Linnavuori, Sarkola ja Tottijärvi, Kangasalla Sahalahti ja Ponsa, Ylöjärvellä Takamaa ja Mutala ja Vesilahti.

Vyöhyke E 

Orivesi, Ylöjärvellä Poikelus, Tampereella Teisko ja Kangasalla Kuhmalahti

Vyöhyke F

Ylöjärven Kuru ja Kangasalan Pohja

+ lisävyöhyke G, Kuhmoinen

Tarkemmat tiedot reittioppaasta ›

Poikkeusmatkan maksaminen

Lipun oletusvyöhykkeistä poikkeavan matkan voi maksaa arvolipulla.

  1. Älä käytä korttia lukijalaitteessa, vaan valitse näytöltä MAKSA POIKKEUSMATKA.
  2. Valitse matkallesi tarvittavat vyöhykkeet. Esim. matka Nokialta Tampereen kautta Lempäälään sisältää vyöhykkeet A, B ja C.
  3. Aseta matkakorttisi lukijaan. Poikkeusasetus on voimassa myös vaihtomatkalla. Vaihtoajan päätyttyä asetus on tehtävä tarvittaessa uudelleen.

Arvolipun oletusvyöhykkeet voi tarvittaessa vaihtaa latauspisteillä tai uuden lippuostoksen yhteydessä. Kausilipun vyöhykkeet voi vaihtaa vain uuden lippuostoksen yhteydessä.

Matkakortin käyttöohjeet ›