Nysse Mobiili on sovellus, josta voit ostaa lipun hetkeä ennen kyytiin nousemista. Lippu maksetaan Visa, Visa Electron tai Mastercard -maksukortilla. Kerta- ja vuorokausiliput voi maksaa myös puhelinlaskulla (mobiiimaksu). Lataa sovellus Google Playsta tai App Storesta ja lisää maksukorttisi sovellukseen.

 • Kertalippu on voimassa 90 minuuttia ostohetkestä alkaen. Lipun hintaan lisätään yölisä kello 00.00 - 04.40.
 • Vuorokausilippu on voimassa 24 tuntia ostohetkestä alkaen. Yölisää ei peritä.
 • Opiskelijan kausilippu on voimassa 30 vuorokautta ostohetkestä alkaen. Yölisää ei peritä. Oikeus lippuun tarkistetaan Opintopolku-palvelussa.

Rekisteröimällä käyttäjätunnuksen voit hallita käyttötietojasi myös uusilla laitteilla, esimerkiksi vaihtaessasi puhelinta. Luo käyttäjätunnukset sovelluksessa. Tietojen hallinnointi onnistuu osoitteessa mobiilinysse.fi. Palvelua voi käyttää myös rekisteröitymättä. 

Nysse Mobiili -sovelluksella voit ostaa lipun myös toiselle matkustajalle, jos matkustatte yhdessä. 06-vuotiaat eivät tarvitse lippua vanhemman matkustajan seurassa. 

Näin ostat mobiililipun

 1. Valitse lipputyyppi: Kertalippu 90 min tai Vuorokausilippu 24 h. Kausilippu on tarjolla vain opiskelijoille.
 2. Valitse vyöhykkeet. Tampere kuuluu suurimmaksi osaksi AB-vyöhykkeille.
 3. Valitse asiakasryhmäsi.
 4. Valitse maksutapa. Mahdollisesti lisäämäsi maksukortti tulee oletuksena tai voit lisätä maksukortin tässä vaiheessa. Myös puhelinlaskulla maksaminen on vaihtoehtona (mobiilimaksu).
 5. Tarkista lipun tiedot ja maksa lippu.

Lippu avautuu näytölle ja sen voimassaoloaika käynnistyy. On aika nousta kyytiin.

Vahvista lippu kyytiin noustessasi

Lipun qr-koodin lukija sijaitsee laitteen pohjassa. Aseta puhelin näyttö ylöspäin laitteen alle.Aseta puhelimesi lippulaitteen alle, näyttö ylöspäin. Kohdista QR-koodi vihreään valoon. Monessa laitteessa on puhelimelle tarkoitettu aputaso, jotta kohdistaminen on helpompaa.

Voit sulkea Nysse Mobiilin, kun lippu on luettu. Lippu pysyy tallessa sovelluksessa. Jos matkalla suoritetaan lipputarkastus, avaa Nysse Mobiili ja esitä lippusi tarkastajalle.

Lippu täytyy näyttää lippulaitteelle aina liikennevälineeseen noustessa.

Näin ostat opiskelijan kausilipun

 1. Avaa Nysse Mobiili ja kirjaudu palveluun.
 2. Valitse Kausilippu-välilehti.
 3. Valitse vyöhykkeet Lue lisää vyöhykkeistä ›
 4. Valitse asiakasryhmä Opiskelija.
  Sinut ohjataan tarvittaessa osoitteeseen http://mobiilinysse.fi. Kirjaudu palveluun ja valitse Tunnistaudu opiskelijaksi. Tunnistaudu, hae Opintopolusta opintosuoritusten linkki ja liitä se palveluun. Saat ilmoituksen onnistuneesta tunnistamisesta. Palaa Nysse Mobiiliin.

 5. Maksa lippu Visa, Visa Electron tai Mastercard -maksukortilla.

Lisätietoja Opintopolku -palvelusta ›

Sovelluksen muut toiminnot

Koti: Sovellukseen liittyviä tiedotteita.

Liput: Näet voimassa olevat sekä vanhentuneet lippusi, ostohistorian ja kuitit. Lipun tiedot saat näkyviin klikkaamalla lippua.

Ostohistoria ja kuitit: Voit lähettää kuitin sähköpostiisi valitsemastasi lippuostoksesta. Ostohistoria ei siirry laitteiden välillä tai laitetta vaihdettaessa. Rekisteröityneet käyttäjät voivat tarkastella ostohistoriaa osoitteessa mobiilinysse.fi.

Reittiopas: Sovellukseen on upotettu Nyssen Reittiopas, josta näet joukkoliikenteen reaaliaikaiset aikataulut. Nysse Mobiiliin ei tallennu reittioppaan käyttöhistoria tai suosikit.

Tiedot: Sovellusasetuksissa löytyvät omat tiedot, kielivalinnat, maksukorttimuutokset, maksuhistoria sekä muuta sovellukseen liittyvää tietoa.

Linkkejä ja lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu


p.