Nysse Mobiili on sovellus, josta voit ostaa lipun puhelimeen hetkeä ennen kyytiin nousemista:

 • Kertalippu on voimassa 90 minuuttia ostohetkestä alkaen. Klo 00.00 - 04.40 lipun hintaan lisätään yölisä.
 • Vuorokausilippu on voimassa 24 tuntia ostohetkestä alkaen. Voit ostaa lipun vuorokaudeksi kerrallaan, yölisää ei peritä.
 • Opiskelijan kausilippu on voimassa 30 vuorokautta ostohetkestä alkaen. Yölisää ei peritä. Opiskelija tunnistetaan Opintopolku -palvelussa.

Lippu maksetaan Visa, Visa Electron tai Mastercard -maksukortilla. Lataa sovellus Google Playsta tai App Storesta ja lisää maksukorttisi sovellukseen.

Palvelua voi käyttää rekisteröitymättä. Rekisteröimällä käyttäjätunnuksen voit hallita käyttötietojasi myös uusilla laitteilla, esim. vaihtaessasi puhelinta. Nysse Mobiilin käyttäjätunnukset voi luoda sovelluksessa ja niitä voi hallinnoida osoitteessa mobiilinysse.fi.

Mobiililipun ostaminen

 1. Valitse lipputyyppi.
 2. Valitse vyöhykkeet. Tampere kuuluu suurimmaksi osaksi A-B vyöhykkeille.
 3. Valitse asiakasryhmäsi.
 4. Valitse maksutapa ja paina Jatka -painiketta.
  Oletuksena on lisäämäsi maksukortti. Voit lisätä kortin myös vasta tässä vaiheessa.

 5. Tarkista lipun tiedot ja paina MAKSA. Lippu avautuu näytölle ja sen voimassaoloaika käynnistyy.

Haluatko ostaa lipun myös kaverille?

Voit ostaa sovelluksella liput myös myös kaverillesi, jos matkustatte yhdessä. Alle 7-vuotiaat eivät tarvitse lippua vanhemman matkustajan seurassa.

Hyppää kyytiin ja vahvista lippu

Aseta puhelimesi lippulaitteen alle näyttö ylöspäin. Kohdista QR-koodi vihreään valoon. Monessa lipunlukijassa on puhelimelle tarkoitettu aputaso.

Opiskelijan 30 vrk

17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat saavat edullisen 30 vrk kausilipun Nysse Mobiilista. Yölisää ei peritä ja yläikärajaa tai kotikuntarajoituksia lipun saamiselle ei ole. Lataa sovellus ja rekisteröidy Nysse Mobiilin käyttäjäksi. 

Lipun ostaminen

Uusi lippu kumoaa voimassaolevan kauden, joten lipun ostohetki kannattaa harkita tarkoin. Kausi alkaa lipun ostohetkestä, esim. 4.1.2021 klo 15:07 ostettu lippu on voimassa 3.2.2021 klo 15:07 asti.

 1. Avaa Nysse Mobiili ja kirjaudu palveluun.
 2. Valitse Kausilippu-välilehti.
 3. Valitse vyöhykkeet.
 4. Valitse asiakasryhmä Opiskelija.
  Sinut ohjataan tarvittaessa osoitteeseen http://mobiilinysse.fi. Kirjaudu palveluun ja valitse Tunnistaudu opiskelijaksi. Tunnistaudu, hae Opintopolusta opintosuoritusten linkki ja liitä se palveluun. Saat ilmoituksen onnistuneesta tunnistamisesta. Palaa Nysse Mobiiliin.

 5. Maksa lippu Visa, Visa Electron tai Mastercard -maksukortilla.

Näin teet opiskelijapäivityksen (PDF) ›

Matkustaminen

Näytä lipun Qr-koodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan aina kyytiin noustessasi. Lippu kelpaa valituilla vyöhykkeillä busseissa, junassa ja elokuussa 2021 liikennöinnin aloittavassa ratikassa. Junamatkoilla lippulaite löytyy Tampereen, Lempäälän, Nokian ja Oriveden asemalaitureilta.

Lataa Nysse Mobiili - GooglePlay› 
Lataa Nysse Mobiili - AppStore ›

Lisätietoja Opintopolku -palvelusta ›

Sovelluksen muut toiminnot

Koti: Sovellukseen liittyviä tiedotteita.

Liput: Näet voimassa olevat sekä vanhentuneet lippusi, ostohistorian ja kuitit. Lipun tiedot saat näkyviin klikkaamalla lippua.

Ostohistoria ja kuitit: Voit lähettää kuitin sähköpostiisi valitsemastasi lippuostoksesta. Ostohistoria ei siirry laitteiden välillä tai laitetta vaihdettaessa. Rekisteröityneet käyttäjät voivat tarkastella ostohistoriaa osoitteessa mobiilinysse.fi.

Reittiopas: Sovellukseen on upotettu Nyssen Reittiopas, josta näet joukkoliikenteen reaaliaikaiset aikataulut. Nysse Mobiiliin ei tallennu reittioppaan käyttöhistoria tai suosikit.

Tiedot: Sovellusasetuksissa löytyvät omat tiedot, kielivalinnat, maksukorttimuutokset, maksuhistoria sekä muuta sovellukseen liittyvää tietoa.

Linkkejä ja lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu


p.