Nysse Mobiili on sovellus, josta voit ostaa lipun puhelimeen hetkeä ennen kyytiin nousemista:

 • Kertalippu on voimassa 90 minuuttia ostohetkestä alkaen. Kello 00.00 - 04.40 lipun hintaan lisätään yölisä.
 • Vuorokausilippu on voimassa 24 tuntia ostohetkestä alkaen. Voit ostaa lipun vuorokaudeksi kerrallaan, yölisää ei peritä.
 • Opiskelijan kausilippu on voimassa 30 vuorokautta ostohetkestä alkaen. Yölisää ei peritä. Opiskelija tunnistetaan Opintopolku -palvelussa.

Lippu maksetaan Visa, Visa Electron tai Mastercard -maksukortilla. Lataa sovellus Google Playsta tai App Storesta ja lisää maksukorttisi sovellukseen.

Rekisteröimällä käyttäjätunnuksen voit hallita käyttötietojasi myös uusilla laitteilla, esim. vaihtaessasi puhelinta. Luo käyttäjätunnukset sovelluksessa. Tietojen hallinnointi onnistuu osoitteessa mobiilinysse.fi. Palvelua voi käyttää myös rekisteröitymättä. 

Mobiililipun ostaminen

 1. Valitse lipputyyppi.
 2. Valitse vyöhykkeet. Tampere kuuluu suurimmaksi osaksi A-B vyöhykkeille.
 3. Valitse asiakasryhmäsi.
 4. Valitse maksutapa ja paina Jatka -painiketta.
  Oletuksena on lisäämäsi maksukortti. Voit lisätä kortin myös vasta tässä vaiheessa.

 5. Tarkista lipun tiedot ja paina MAKSA. Lippu avautuu näytölle ja sen voimassaoloaika käynnistyy.

Voit ostaa lipun myös toiselle matkustajalle, jos matkustatte yhdessä. Juniorit, eli 0-6-vuotiaat eivät tarvitse lippua vanhemman matkustajan seurassa. Tarkista vielä ennen matkaa, että puhelimessasi on riittävästi virtaa.

Lipun qr-koodin lukija sijaitsee laitteen pohjassa. Aseta puhelin näyttö ylöspäin laitteen alle.Hyppää kyytiin ja vahvista lippu

Aseta puhelimesi lippulaitteen alle, näyttö ylöspäin. Kohdista QR-koodi vihreään valoon. Monessa laitteessa on puhelimelle tarkoitettu aputaso, jotta kohdistaminen on helpompaa.

Voit sulkea Nysse Mobiilin, kun lippu on luettu. Lippu pysyy tallessa sovelluksessa. Jos matkalla suoritetaan lipputarkastus, avaa Nysse Mobiili ja esitä lippusi tarkastajalle.

Opiskelijan 30 vrk

17 vuotta täyttänyt päätoiminen opiskelija saa edullisen kausilipun Nysse Mobiilista. Lataa sovellus ja rekisteröidy Nysse Mobiilin käyttäjäksi.

Lataa Nysse Mobiili - GooglePlay› 
Lataa Nysse Mobiili - AppStore ›

Näin ostat opiskelijan kausilipun

30 vrk kausi alkaa lipun ostohetkestä, esim. 4.1. klo 15:07 ostettu lippu päättyy 3.2. klo 15:07. Uusi lippu kumoaa voimassaolevan kauden, joten lipun ostohetki kannattaa harkita tarkoin.

 1. Avaa Nysse Mobiili ja kirjaudu palveluun.
 2. Valitse Kausilippu-välilehti.
 3. Valitse vyöhykkeet.
 4. Valitse asiakasryhmä Opiskelija.
  Sinut ohjataan tarvittaessa osoitteeseen http://mobiilinysse.fi. Kirjaudu palveluun ja valitse Tunnistaudu opiskelijaksi. Tunnistaudu, hae Opintopolusta opintosuoritusten linkki ja liitä se palveluun. Saat ilmoituksen onnistuneesta tunnistamisesta. Palaa Nysse Mobiiliin.

 5. Maksa lippu Visa, Visa Electron tai Mastercard -maksukortilla.
 6. Vahvista matkaoikeutesi aina kyytiin noustessasi.

Lipun qr-koodin lukija sijaitsee lippulaitteen pohjassa. Aseta puhelin näyttö ylöspäin laitteen alle.Näytä lipun qr-koodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan. Lippu kelpaa valituilla vyöhykkeillä busseissa, junassa ja ratikassa. Junamatkoilla lippulaite löytyy Tampereen, Lempäälän, Nokian ja Oriveden asemalaitureilta.

Näin teet opiskelijapäivityksen (PDF) ›

Lisätietoja Opintopolku -palvelusta ›

Sovelluksen muut toiminnot

Koti: Sovellukseen liittyviä tiedotteita.

Liput: Näet voimassa olevat sekä vanhentuneet lippusi, ostohistorian ja kuitit. Lipun tiedot saat näkyviin klikkaamalla lippua.

Ostohistoria ja kuitit: Voit lähettää kuitin sähköpostiisi valitsemastasi lippuostoksesta. Ostohistoria ei siirry laitteiden välillä tai laitetta vaihdettaessa. Rekisteröityneet käyttäjät voivat tarkastella ostohistoriaa osoitteessa mobiilinysse.fi.

Reittiopas: Sovellukseen on upotettu Nyssen Reittiopas, josta näet joukkoliikenteen reaaliaikaiset aikataulut. Nysse Mobiiliin ei tallennu reittioppaan käyttöhistoria tai suosikit.

Tiedot: Sovellusasetuksissa löytyvät omat tiedot, kielivalinnat, maksukorttimuutokset, maksuhistoria sekä muuta sovellukseen liittyvää tietoa.

Linkkejä ja lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu


p.