Lastenvaunut ja -rattaat

Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa matkustavalta ei peritä maksua. Perusteena on turvallisuus eli lasta ei tarvitse jättää yksin maksamisen ajaksi.

Käytä vaunupainiketta, jotta kuljettaja voi tarvittaessa laskea bussia ja pitää ovet pidempään auki. Ratikkapysäkit on rakennettu katutasoon, joten siirtyminen on esteetöntä.

Älä jätä lasta yksin

Bussissa vaunujen paikka on bussin keskiosassa. Aseta vaunut niiden oikea kylki bussin menosuuntaa kohti, etupenkkiriviston taakse (tai jo kyydissä olevien vaunujen tai pyörätuolin viereen). Ratikassa vaunupaikat on merkitty sekä ulko- että sisäpuolella.

Lukitse vaunut tai rattaat aina jarruilla. Pidä vaunuista tai rattaista kiinni ja varmista, etteivät ne pääse kaatumaan. Lapsen tulee olla vaunuissa tai rattaissa koko matkan ajan turvallisuussyistä. Tyhjät vaunut tai rattaat eivät oikeuta maksuttomaan matkaan.

Varaudu ruuhka-aikoihin

Varauduthan, että erityisryhmien paikat voivat olla jo varattu, sillä tilat apu- ja kulkuvälineille ovat rajalliset. Kyytiin noustaan saapumisjärjestyksessä ja erilaisia asiakasryhmiä ei ole priorisoitu.

Ruuhkaisinta on arkisin kello 7-9 ja 14-18. Seuraavan vuoron saapumisen voi tarkistaa reittioppaasta.

Reittiopas ›