Millaisen lipun haluat ostaa?

Kertalippu 90 min

Kertalipun voit maksaa bussissa ja ratikassa lähimaksulla tai matkakortille ladatulla arvolla. Nysse Mobiilista ostetulla lipulla voit matkustaa bussi- ja ratikkamatkojen lisäksi junassa Nysse-alueella.

Käteisellä kertalipun voit ostaa vain bussissa. Ennakkolippuja on myytävänä asiakaspalvelussa.

Kausilippu

Matkakortille ladattavat 30 ja 360 vuorokauden kausiliput ovat saatavilla Nella.fi verkkokaupassa sekä kaikissa latauspisteissä. 90 vuorokauden lipun voi ostaa vain aikuisten matkakortille Nella.fi verkkokaupassa.

Opiskelijan kausilippu on saatavilla vain Nysse Mobiilista, jossa ostoksen voi maksaa maksukorteilla tai mobiilimaksulla.

Matkakortin lataus

Lippu on kätevintä ostaa matkakortille Nella.fi verkkokaupasta. Ostos maksetaan verkkopankissa, maksukortilla tai mobiimaksulla (Paytrail -maksupalvelu). Lippu on käytettävissä 2 tunnin kuluessa.

Jos et voi asioida verkossa tai käytössäsi on haltijakohtainen matkakortti, voit ostaa lipun asiakaspalvelusta tai latauspisteeltä:

Nella.fi käyttöohjeet ›

Vuorokausilippu

Voit ostaa lipun vuorokaudeksi kerrallaan Nysse Mobiilista. Lippu käynnistyy ostohetkellä. Maksutapoina on pankki- ja luottokortit sekä mobiilimaksu. Lataa sovellus puhelimeesi sovelluskaupasta.

Linja-autoaseman ja rautatieaseman myyntipisteillä on myynnissä matkailijakortti, johon voit ostaa matkustusaikaa yhdeksi tai useammaksi vuorokaudeksi. Lippu on poistumasta myynnistä, mutta voit käyttää jo ostamaasi lippua huoletta busseissa ja ratikoissa.

Nyssen lahjakortti

Nyssen sähköisen lahjakortin voi ostaa Nella.fi verkkopalvelusta tai palvelupisteeltä. Nellassa ostettu lahjakortti voi olla arvoltaan 10-120 € ja se toimitetaan ostajalle sähköpostilla. Sähköposti sisältää koodin, jonka voi jakaa haluamallaan tavalla lahjakortin saajalle. Palvelupisteeltä ostetun lahjakortin arvoa ei ole rajattu ja koodi annetaan asiakkaalle kuitilla. 

Lahjakorttikoodi kelpaa Nyssen lippujen tai tuotteiden maksuvälineenä Nellassa tai palvelupisteellä. Koodi on voimassa yhden vuoden ostopäivästä alkaen. Lahjakortin arvoa ei tarvitse käyttää kerralla.

Alennukset ja edut

Juniorit

0-6-vuotiaat lapset saavat matkustaa vanhemman matkustajan mukana maksutta. Yksin matkustaessaan lapsella on oltava lasten ikäryhmän kertalippu, vuorokausilippu tai kausilippu.

Koululaiset

Peruskoululaiselle voidaan myöntää koululippu, joka sisältää 1-2 maksutonta matkaa jokaiselle koulupäivälle. Hae lippua oman kuntasi perusopetukselta. Kun lippu on myönnetty, voit ladata sen koululaisen matkakortille Nella.fi verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelussa.

Opiskelijat

Päätoimiset opiskelijat voivat ostaa edullisen kausilipun Nysse Mobiilista. Oikeus lippuun tarkistetaan opetushallituksen Opintopolku-palvelusta. Lue lisää opiskelijan lipusta ›

Jos koulumatkasi on pitkä, voit olla oikeutettu Kela-koulumatkatukilippuun. Hae lippua lukuvuosittain oppilaitokseltasi. Kun lippu on myönnetty, voit ladata sen matkakortillesi Nella.fi verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelussa. Lue lisää Kela-koulumatkatukilipusta ›

Maksusitoumukset ja aktiivipassi

Jos sinulle on myönnetty maksusitoumus tai aktiivipassi, asioi Nyssen asiakaspalvelussa. Ota mukaasi henkilötodistus. Lisätietoja sitoumuksella saatavista lipuista tai tuotteista voit tiedustella maksusitoumuksen myöntäjältä.

Työsuhdeliput

Työsuhdelippu on työnantajan kokonaan tai osittain maksama lippu. Tiedustele oikeuttasi lippuun työnantajaltasi. Kun lippu on myönnetty, voit ladata sen matkakortillesi Nella.fi verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelussa. Lue lisää työsuhdelipusta ›

Seniorit

Kun olet täyttänyt 65 vuotta, saat automaattisesti alennuksen matkakortilla maksamastasi kertalipusta kello 9-14 bussissa ja ratikassa. Lue lisää seniori-etuudesta ›

Sotiemme veteraanit

Rintama- tai miinanraivaajatunnuksen omaaville veteraaneille myönnetään maksuton veteraanilippu Nyssen asiakaspalvelussa. Lue lisää veteraanilipusta › 

Matkakortin myyntipisteet

Voit ostaa Nyssen matkakortin Nella.fi -verkkokaupasta tai palvelupisteeltämme hintaan 5 €. Kortin ostaessasi hyväksyt Nyssen matkaehdot. Tallennamme henkilötietosi asiakasrekisteriin, jotta voimme palvella sinua parhaalla tavalla.

Tilaa kortti Nella.fi verkkokaupasta

Verkkokaupassa tietosi tarkistetaan Suomi.fi -tunnistuspalvelussa. Voit tilata matkakortin myös huollettaville lapsillesi. Jos asioit puolison tai muun läheisesi puolesta, huolehdi että Suomi.fi -valtuudet ovat kunnossa.

Ostokset maksetaan verkkopankissa, maksukortilla tai mobiimaksulla (Paytrail -maksupalvelu). Matkakortti postitetaan muutaman arkipäivän kuluessa. Huomioithan myös postin kuljetukseen kuluvan ajan.

Lisätietoja valtuuksista Suomi.fi palvelussa ›

Nella.fi verkkokaupan käyttöohjeet ›

Osta kortti asiakaspalvelusta

Nyssen asiakaspalvelupiste sijaitsee Tampereen keskustassa Frenckellinaukiolla. Palvelupisteellä mukanasi tulee olla henkilötodistus: henkilökortti, ajokortti, passi tai kuvallinen kelakortti. Lapsella hyväksymme myös kuvattoman Kela-kortin.

Palvelupisteeltä voi hankkia myös haltijakohtaisen matkakortin yrityksen nimiin tai ilman henkilötietojen tallennusta. Matkakortille asetetaan ikäryhmä, jonka voi tarvittaessa muuttaa asiakaspalvelussa (lapset: 0–16-vuotiaat, nuoret: 17–24-vuotiaat, aikuiset: 25 vuotta täyttäneet).

  • Yksityisen henkilön haltijakohtaista matkakortille ei voi ostaa lippuja verkkopalvelussa. Korttia ei voi sulkea eikä korvata uudella, jos se katoaa.
  • Yrityksen matkakortille voi ostaa lippuja verkkokaupassa. Kortin voi sulkea ja korvata uudella, jos se katoaa.