Millaisen lipun haluat ostaa?

Kertalippu 90 min

Kertalipun voit maksaa bussissa ja ratikassa lähimaksulla tai matkakortille ladatulla arvolla. Nysse Mobiilista ostetulla lipulla voit matkustaa bussi- ja ratikkamatkojen lisäksi junassa Nysse-alueella.

Käteisellä kertalipun voit ostaa vain bussissa. Ennakkolippuja on myytävänä asiakaspalvelussa sekä useimmissa myyntipisteissä (laitteistoja päivitetään syksyn 2021 aikana).

Matkakortin lataus

Lippu on kätevintä ostaa matkakortille Nella.fi verkkokaupasta. Ostos maksetaan verkkopankissa, maksukortilla tai mobiimaksulla (Paytrail -maksupalvelu).

  • Lippu on käytettävissä 2 tunnin kuluessa ostoksesta.
  • Lippu tulee aktivoida (eli ladata lippulaitteella matkakortille) 14 vuorokauden kuluessa ostoksesta.

Myyntipisteet

Jos et voi asioida verkossa tai käytössäsi on haltijakohtainen matkakortti, voit ostaa lipun asiakaspalvelusta tai latauspisteeltä:

Nella.fi käyttöohjeet ›

Ennakkokertalipun myyntipisteet

Matka on kätevintä maksaa matkakortilla, Nysse Mobiililla tai lähimaksulla. Jos et voi käyttää näitä maksutapoja, osta ennakkokertalippu Nyssen myyntipisteeltä:

Hinnasto ›

Kausilippu

Matkakortille ladattavat 30 ja 360 vuorokauden kausiliput ovat saatavilla Nella.fi verkkokaupassa sekä kaikissa latauspisteissä. 90 vuorokauden lipun voi ostaa vain aikuisten matkakortille Nella.fi verkkokaupassa.

Opiskelijan kausilippu on saatavilla vain Nysse Mobiilista, jossa ostoksen voi maksaa maksukorteilla tai mobiilimaksulla.

Matkakortin lataus

Lippu on kätevintä ostaa matkakortille Nella.fi verkkokaupasta. Ostos maksetaan verkkopankissa, maksukortilla tai mobiimaksulla (Paytrail -maksupalvelu).

  • Lippu on käytettävissä 2 tunnin kuluessa ostoksesta.
  • Lippu tulee aktivoida (eli ladata lippulaitteella matkakortille) 14 vuorokauden kuluessa ostoksesta.

Myyntipisteet

Jos et voi asioida verkossa tai käytössäsi on haltijakohtainen matkakortti, voit ostaa lipun asiakaspalvelusta tai latauspisteeltä:

Nella.fi käyttöohjeet ›

Vuorokausilippu

Voit ostaa lipun vuorokaudeksi kerrallaan Nysse Mobiilista. Lippu käynnistyy ostohetkellä. Maksutapoina on pankki- ja luottokortit sekä mobiilimaksu. Lataa sovellus puhelimeesi sovelluskaupasta.

Nyssen lahjakortti

Nyssen sähköisen lahjakortin voi ostaa Nella.fi verkkopalvelusta tai palvelupisteeltä. Nellassa ostettu lahjakortti voi olla arvoltaan 10-120 € ja se toimitetaan ostajalle sähköpostilla. Sähköposti sisältää koodin, jonka voi jakaa haluamallaan tavalla lahjakortin saajalle. Palvelupisteeltä ostetun lahjakortin arvoa ei ole rajattu ja koodi annetaan asiakkaalle kuitilla. 

Lahjakorttikoodi kelpaa Nyssen lippujen tai tuotteiden maksuvälineenä Nellassa tai palvelupisteellä. Koodi on voimassa yhden vuoden ostopäivästä alkaen. Lahjakortin arvoa ei tarvitse käyttää kerralla.

Alennukset ja edut

Juniorit

0-6-vuotiaat lapset saavat matkustaa vanhemman matkustajan mukana maksutta. Yksin matkustaessaan lapsella on oltava lasten ikäryhmän kertalippu, vuorokausilippu tai kausilippu.

Koululaiset

Peruskoululaiselle voidaan myöntää koululippu, joka sisältää 1-2 maksutonta matkaa jokaiselle koulupäivälle. Hae lippua oman kuntasi perusopetukselta. Kun lippu on myönnetty, voit ladata sen koululaisen matkakortille Nella.fi verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelussa.

Opiskelijat

Päätoimiset opiskelijat voivat ostaa edullisen kausilipun Nysse Mobiilista. Oikeus lippuun tarkistetaan opetushallituksen Opintopolku-palvelusta. Lue lisää opiskelijan lipusta ›

Jos koulumatkasi on pitkä, voit olla oikeutettu Kela-koulumatkatukilippuun. Hae lippua lukuvuosittain oppilaitokseltasi. Kun lippu on myönnetty, voit ladata sen matkakortillesi Nella.fi verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelussa. Lue lisää Kela-koulumatkatukilipusta ›

Maksusitoumukset ja aktiivipassi

Jos sinulle on myönnetty maksusitoumus tai aktiivipassi, asioi Nyssen asiakaspalvelussa tai Nella.fi verkkopalvelussa. Lisätietoja sitoumuksella saatavista lipuista tai tuotteista voit tiedustella maksusitoumuksen myöntäjältä.

Työsuhdeliput

Työsuhdelippu on työnantajan kokonaan tai osittain maksama lippu. Tiedustele oikeuttasi lippuun työnantajaltasi. Kun lippu on myönnetty, voit ladata sen matkakortillesi Nella.fi verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelussa. Lue lisää työsuhdelipusta ›

Seniorit

Kun olet täyttänyt 65 vuotta, saat automaattisesti alennuksen matkakortilla maksamastasi kertalipusta kello 9-14 bussissa ja ratikassa. Lue lisää seniori-etuudesta ›

Sotiemme veteraanit

Rintama- tai miinanraivaajatunnuksen omaaville veteraaneille myönnetään maksuton veteraanilippu Nyssen asiakaspalvelussa. Lue lisää veteraanilipusta › 

Tilaa kortti verkkokaupasta

Nella.fi -verkkokaupassa tietosi tarkistetaan Suomi.fi -tunnistuspalvelussa. Voit tilata matkakortin myös huollettaville lapsillesi. Jos asioit täysi-ikäisen henkilön puolesta, huolehdi että Suomi.fi -valtuudet ovat kunnossa.

Maksa ostos verkkopankissa, maksukortilla tai mobiimaksulla (Paytrail -maksupalvelu). Tilaus käsitellään muutaman arkipäivän kuluessa ja toimitetaan sinulle postitse (huomioi postin kuljetukseen kuluva aika).

Lisätietoja valtuuksista Suomi.fi palvelussa ›

Nella.fi verkkokaupan käyttöohjeet ›

Osta kortti asiakaspalvelusta

Nyssen asiakaspalvelupiste sijaitsee Tampereen keskustassa Frenckellinaukiolla. Ota mukaasi henkilötodistus: henkilökortti, ajokortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti. Lapsella hyväksymme myös kuvattoman Kela-kortin.

Palvelupisteeltä voi hankkia matkakortin myös ilman henkilötietojen tallennusta. Matkakortille asetetaan ikäryhmä, jonka voi tarvittaessa muuttaa asiakaspalvelussa (lapset: 0–16-vuotiaat, nuoret: 17–24-vuotiaat, aikuiset: 25 vuotta täyttäneet).

Yksityisen henkilön haltijakohtaiselle matkakortille ei voi ostaa lippuja verkkopalvelussa. Korttia ei voi sulkea eikä korvata uudella, jos se katoaa.

Yrityksen matkakortille voi ostaa lippuja verkkokaupassa. Kortin voi sulkea ja korvata uudella, jos se katoaa. Yrityksen tiedot tallennetaan asiakasrekisteriin.

Frenckellin asiakaspalvelupiste. Kuva Tampereen kaupunki, Alex Mazurov.