Kysytyimmät kohteet

Monet Nysse-alueen suositut kohteet ja tärkeät asiointipisteet ovat joukkoliikenteen reittien varrella. Useimmat kohteet löytyvät hakusanalla reittioppaasta.

Oletko matkalla näihin kohteisiin?

Nokia Arena

Tampereen parhaat tapahtumat ovat Nysse-matkan päässä. Nokia Arena sijaitsee Tampereen keskustassa Ratinan ja yliopiston keskustakampuksen välissä. Tapahtumiin on lyhyt kävelymatka rautatieaseman, linja-autoaseman, Sorin aukion sekä Ratinan pysäkeiltä.

Nokia Arenan alue suljetaan liikenteeltä suurimpien tapahtumien aikaan, jotta yleisö pääsee liikkumaan alueella turvallisesti. Vuolteenkadulle, Rautatienkadulle ja Kalevantielle nousee tällöin ajoesteet. Bussit 2, 7, 9, 11, 12, 14, 15, 19, 26, 27, 28, 30, 31, 40, 80, 95 ja 103 siirtyvät sulkujen ajaksi poikkeusreiteille ja pysäkit Sorin aukio C, D ja E sekä Rautatieasema E ovat tilanteen ajan suljettu. Muut bussit ja ratikat palvelevat normaaliin tapaan.

Poikkeusreitit

Nokia Arenalle on lyhyt kävelymatka Ratinan alueen pysäkeiltä.

Kaupin kampus ja Tays Keskussairaala

Parhaat yhteydet matkalle voi tarkistaa reittioppaasta.Tays Keskussairaalalle pääsee kätevimmin ratikalla 1. Kyytiin pääsee Sorin aukiolta, Koskipuistosta, rautatieasemalta, Tullin alueelta sekä Kalevasta (Teiskontie).

Ratikka 1, aikataulut ›

Ratikka 1 reittioppaassa ›

Kaupin kampuksen alueelle pääsee myös bussilla monesta suunnasta:

 • Bussi 6 Vatiala - Leinola - Linnainmaa - Kaupin kampus (- Tampereen keskusta - Hervanta)
 • Bussi 11 Pirkkala - Tampereen keskusta - Ranta-Tampella - Kaupin kampus
 • Bussi 16 Takahuhti - Irjala - Kaupin kampus - Kissanmaa - Hakametsä
 • Bussi 17 Vehmainen - Linnainmaa - Kaupin kampus
 • Bussi 18 Atala - Linnainmaa - Kaupin kampus
 • Bussi 28 Ylöjärvi - Lielahti - Tampereen keskusta - Kaupin kampus
 • Bussi 38 Hervanta - Linnainmaa - Kaupin kampus (- Lentävänniemi)
 • Bussi 41 Kangasala - Kaupin kampus
 • Bussi 90 Teisko - Linnainmaa - Kaupin kampus (- Tampereen keskusta)

Aluekartta Tays Keskussairaalan nettisivuilla ›

Tampereen messu- ja urheilukeskus

Tampereen messu- ja urheilukeskus sijaitsee 6 km päässä Tampereen keskustasta, Pirkkalan rajalla. Pääset  erilaisiin tapahtumiin helposti Nyssen kyydissä.

Bussi 12 liikennöi messukeskukselle päivittäin sekä Tampereen että Pirkkalan suunnasta. Tampereen keskustan pysäkkejä ovat mm. Finlayson 0072, Frenckell 0038, Rautatieasema E 0506 sekä Ratina 0120 .

Messubussit 101 ja 102 lähtevät liikkeelle suurimpien tapahtumien aikaan. Bussi 101 liikennöi Tampereen keskustasta ja bussi 102 nopeaa reittiä Länsi-Tampereelta. Linjojen aikataulut löytyvät tapahtumien aikaan reittioppaasta.

Linjat Messukeskukseen

Särkänniemi

Tornado-vuoristorata Särkänniemessä.Särkänniemen vierestä liikennöi useita joukkoliikenteen busseja läpi vuoden. Etsi parhaat matkallesi sopivat yhteydet Nyssen reittioppaasta. Kävelymatka Paasikivenkadun pysäkeiltä huvipuistoon on vain muutaman minuutin kävelymatka.

 • Ratikka 3 liikennöi Pyynikintorille, josta on opastettu kävelyreitti Särkänniemeen.
 • Bussit 9, 19 ja 80 pysähtyvät Särkänniemen pysäkillä Paasikivekadulla. Keskustassa pysäkkejä on mm. Sorin aukiolla, Keskustorilla ja Hämeenpuistossa.
 • Bussi 13 liikennöi Särkänniemeen Ratinanrannan ja Hämeenpuiston sekä Lielahden suunnista.

Lisätietoa Särkänniemeen saapumisesta Särkänniemen verkkosivuilta.

Kuva: Särkänniemi.

Hakametsän jäähalli

Tarkista parhaat yhteydet matkallesi reittioppaasta.Hakametsän jäähalli sijaitsee 4 kilometrin päässä Tampereen keskustasta itään. Hakametsän tapahtumiin pääset helposti Nyssen kyydissä.

Ratikka 3 liikennöi Hakametsään keskustasta ja Hervannasta. Pysäkki sijaitsee Kalevan kauppakeskuksien tuntumassa, josta on lyhyt kävelymatka jäähallille. Ratikka liikennöi aamusta iltaan 7-8 minuutin vuorovälillä.

Bussi 7 käyttää samaa Hakametsän pysäkkialuetta kuin Ratikka 3. Kyytiin pääsee Länsi-Tampereelta, keskustasta ja Linnainmaan suunnalta. Keskustan pysäkkejä ovat mm. Keskustori ja Koskipuisto. Linja liikennöi aamusta iltaan 15-20 minuutin vuorovälillä.

Linja 29 liikennöi jäähallin takana olevien pysäkeille sekä Itä- että Länsi-Tampereelta. Keskustan pysäkkejä ovat mm. Finlayson ja Jussinkylä. Linja liikennöi päivällä 15 minuutin välein ja iltaisin 30 minuutin vuorovälillä.

Yhteydet Hakametsän jäähallille karttakuvassa ›

Nopea reitti Tampere-Pirkkalan lentoasemalle

Nyssen bussilinja 103 liikennöi päivittäin Tampere-Pirkkalan lentoaseman ja Tampereen keskustan välillä.

Reitti kulkee keskustassa Hämeenpuiston ja Finlaysonin kautta rautatieasemalle, josta matka jatkuu linja-autoaseman kautta suorinta reittiä lentokentälle. Nyssen bussi lentokentälle on nopea, matka Tampereen rautatieasemalta Tampere-Pirkkalan lentoasemalle kestää alle 30 minuuttia. 

Bussi 103 palvelee kaikkia lentoja

Linjalla on lentojen aikataulujen mukaiset yhteydet sekä lähteville että saapuville lennoille. Bussi liikennöi niin, että se on lentoasemalla noin tunti ennen lennon lähtemistä eli hyvissä ajoin ennen koneen lähtöä. Vastaavasti bussi odottaa pysäkillä, kun matkustajat saapuvat lennoilta. Mikäli lennon saapuminen viivästyy, bussi odottaa pysäkillä matkustajia. 

Nyssen bussi 103 pysähtyy ja ottaa matkustajia kyytiin Tampere-Pirkkalan lentoaseman terminaalien 1 ja 2 edestä. 

Aikataulut reittioppaassa