2023 jääkiekon MM-kisat

MM-ottelulippu on myös Nysse-lippu

2023 jääkiekon MM-kisojen Tampereella pelattavien otteluiden pääsyliput sisältävät matkaoikeuden Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen kyydissä.

Matkaoikeus

  • Lipulla voi matkustaa Tampereen seudun joukkoliikenteen busseissa ja ratikoissa sekä Nysse-alueen junissa (Tampere/Lempäälä/Nokia/Orivesi/Tesoma).
  • Matkaoikeus on voimassa lipun voimassaolopäivänä alkaen klo 06 päättyen seuraavaan yöhön klo 04, erillistä yölisää ei peritä.
  • Ottelulippu on voimassa kaikilla Nysse-alueen vyöhykkeillä.
  • Matkaoikeus sisältyy Tampereella pelattavien jääkiekon MM-kisojen otteluiden pääsylippuihin, 1 hlö/lippu.
  • Matkaoikeus on vahvistettava jokaisella matkalla. 

Hae reittiä tai aikataulua

Vah­vis­ta mat­ka­oi­keus jo­kai­sel­la mat­kal­la

Näytä pääsylipun QR- tai viivakoodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan jokaisella matkallasi.

Lippulaite löytyy bussien ja ratikoiden sisäänkäynniltä. Vahvista lippu junamatkoilla jo ennen junaan nousemista, sillä lippulaite on asemalaiturilla.

Näytä ottelulippusi tarvittaessa matkalippujen tarkastajalle.

Nokia Arena

Nokia Arena on Tampereen ydinkeskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tapahtumiin on lyhyt kävelymatka rautatieasemalta, linja-autoasemalta sekä Sorin aukion sekä Ratinan pysäkeiltä.

Nyssen kyydissä Nokia Arenalle

Kisojen aikaiset poikkeusreitit

Nokia Arenan ja Sorin aukion ympäristö suljetaan liikenteeltä MM-kisojen aikaan, jotta yleisö pääsee liikkumaan alueella turvallisesti. Vuolteenkatua liikennöivät bussit 2, 7, 9, 11, 12, 14, 15, 19, 26, 27, 28, 30, 31, 40, 42, 80, 95 ja 103 siirtyvät tällöin keskustassa poikkeusreiteille. Muut bussit ja ratikat palvelevat normaalisti.

Poikkeusreitti vaikuttaa linjojen 2, 7, 9, 19 ja 40 aikatauluihin. Kisojen aikaiset aikataulut ja reitit löytyvät reittioppaasta.

Poikkeusreitit

Jääkiekkofanit bussipysäkillä. Takana kulkee ratikka, jossa on MM-kisojen teippaukset.

Nysse-lipulla bussiin, ratikkaan ja juniin

Kun ottelulipun matkustusoikeus ei ole voimassa, Nysse-matkat maksetaan matkakortilla, lähimaksulla, Nysse Mobiili -sovelluksella tai ennakkokertalipulla. Lipun hinta määräytyy ikä- ja asiakasryhmän sekä valittujen vyöhykkeiden perusteella.

Vahvista lippusi voimassaolo jokaisella matkallasi.

Matkan maksaminen

Lentokenttäbussi 103

Tuletko kisavieraaksi kauempaa? Nyssen bussilinja 103 liikennöi päivittäin Tampere-Pirkkalan lentoaseman ja Tampereen keskustan välillä.

Linjalla on lentojen aikataulujen mukaiset yhteydet sekä lähteville että saapuville lennoille.

Lentokenttäbussi 103

Kaupunkipyörät

Tampereen kaupunkipyörät eli Sale-pyörät tarjoavat nopean tavan liikkua kaupunkialueella.

Käyttöä varten tarvitaan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, jolla rekisteröidytään kaupunkipyörien käyttäjäksi ja jolla maksetaan pyörän käytöstä.

Kaupunkipyörät

Liityntäpysäköinnit

Hyödynnä matkallasi myös maksuttomat liityntäpysäköinnit: aja omalla autollasi liityntäparkkiin ja jatkaa matkaa mukavasti joukkoliikenteellä.

Liityntäparkkialueet sijaitsevat lähellä pysäkkejä, joilta liikennöidään Tampereen keskustaan. 

Liityntäpysäköinnit

Matkaoikeuden tarjoaa Tampereen kaupunki

Joukkoliikennematkat Tampereella käytäviin otteluihin tarjoaa Tampereen kaupunki. Vuoden 2023 miesten jääkiekon MM-kisojen järjestelyissä ja toteutuksessa halutaan nostaa esiin näkyviä ja vaikuttavia vastuullisuustekoja. Yksi merkittävä vastuullisuusteko on tapahtuma-areenoiden sijainti sujuvien julkisten kulkuyhteyksien äärellä. Tampereella on vastuullisuustekona lisätty MM-ottelulippuun Tampereen kaupungin tarjoamana joukkoliikennelipun käyttöoikeus.

Jääkiekkofanit vilkuttavat bussipysäkillä.

Kuvat: Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse; Marko Kallio, Tampereen kaupunki; Laura Happo, Tampereen kaupunki.