Lippujen maksutavat

Matkakortti

Matkakortilla maksat matkasi edullisesti. Lataa arvolippu yksittäisille matkoille ja kausilippu säännölliseen matkustamiseen. Tilaa kortti Nella.fi -verkkopalvelusta tai poikkea ostoksille  asiakaspalveluun. Lippuostokset voit tehdä netissä tai myyntipisteillä.

Matkakortin käyttöohje ›

Nella.fi käyttöohje ›

Nysse Mobiili

Nysse Mobiilista voit ostaa lipun 90 minuutiksi tai 24 tunniksi juuri ennen matkaan lähtöä. Lippu maksetaan Visa, Visa Electron tai Mastercard maksukortilla. Lataa sovellus ja lippu on aina mukana.

Nysse Mobiili käyttöohje ›

Lähimaksu

Pian voit maksaa matkasi kaikissa Nyssen busseissa ja ratikoissa myös pankki- ja luottokortin sekä mobiililaitteen lähimaksulla. 

Tietoa lähimaksusta

Pankki- ja luottokortit

Bussissa ei vielä voi ostaa kertalippuja pankki- tai luottokorteilla. Pankkikorttien lähimaksu otetaan käyttöön vuoden 2021 aikana Ratikan aloittaessa liikennöinnin. Siihen asti Visa, Visa Electron ja Mastecard (debit/credit) käyvät maksuvälineenä Nysse Mobiili -sovelluksessa (mobiilikertalippu tai vuorokausilippu) sekä Nella.fi -verkkopalvelussa (matkakortit, arvo- ja kertaliput). Nellassa ostokset voi maksaa myös verkkopankissa.

Käteinen

Käteisellä voi maksaa kertalipun ja yölisän bussissa. Suosithan tasarahaa tai pienimpiä seteleitä, sillä bussin vaihtokassa on turvallisuussyistä pieni. Käteismaksuihin ei saa alennuksia. Kertalipun voi ostaa myös ennakkoon palvelupisteeltä.

Lahjakortti

Nyssen sähköisen lahjakortin voi ostaa Nella.fi verkkopalvelusta tai palvelupisteeltä. Nellassa ostettu lahjakortti voi olla arvoltaan 10-120 € ja se toimitetaan ostajalle sähköpostilla. Sähköposti sisältää koodin, jonka voi jakaa haluamallaan tavalla lahjakortin saajalle. Palvelupisteeltä ostetun kortin arvoa ei ole rajattu ja koodi annetaan kuitilla. 

Lahjakorttikoodi kelpaa Nyssen lippujen tai tuotteiden maksuvälineenä Nellassa tai palvelupisteellä. Koodi on voimassa yhden vuoden ostopäivästä alkaen. Lahjakortin arvoa ei tarvitse käyttää kerralla.

Matkahuollon liput

Nyssen liikenteessä voi maksaa Matkahuollon matkakortille ladatulla Tampereen itäisellä ja läntisellä seutulipulla sekä Etelä-Pirkanmaan seutulipulla, joihon on lisätty Nysse-matkustusoikeus. Korttiin voi ostaa myös opiskelijaseutulipun. Liput ovat henkilökohtaisia ja niitä voi tiedustella Matkahuollon toimipisteistä. Matkahuollon lippu käytetään bussissa kuljettajan laitteella.

Matkahuollon liput käyvät Nysse-liikenteen busseissa 7.6.2021 asti. Ratikan avoimessa koeliikenteessä Matkahuollon liput eivät kelpaa.

Muu liikenne Nysse-vyöhykkeillä

Tampereen seudulla ajetaan myös Nyssen ulkopuolista liikennettä. Matkan voi maksaa  matkakortilla tai mobiililipulla monen kunnan palveluliikenteessä sekä seuraavilla linjoilla, kun matkustat Nyssen vyöhykkeillä.

  • Linja 43 Tampere - Kangasala - Luopioinen - Kyynärö. Vyöhykkeen C raja on Kangasalan Varalassa. Luopioisten Linja Oy ›
  • Linja 51 Tampere - Ideapark - Valkeakoski. Vyöhykkeen C raja on Lempäälässä Tikinmaalla. Valkeakosken Liikenne Oy ›
  • Linja 53 Kulju - Ideapark - Lempäälä - Valkeakoski. Vyöhykkeen C raja on Lempäälässä Kelhossa. Valkeakosken Liikenne Oy ›
  • Koululaislinja 56 Lempäälä - Kuokkala - Säijä. Linja liikennöi kokonaan vyöhykkeellä C. Lempäälän kunta ›
  • Koululaislinja 57 Vaihmala - Lempäälä - Ahtiala - Lastunen. Linja liikennöi kokonaan vyöhykkeellä C. Lempäälän kunta ›
  • Koululaislinja 87 Ylöjärvi - Viljakkala - Manni. Vyöhyke E jatkuu Hämeenkyrön Kyröskoskelle. Ylöjärven kaupunki ›

Linjojen aikataulut ja reitit reittioppaassa ›