NysseLab

Ke­hi­te­tään joukkoliikenteen palveluita yh­des­sä!

NysseLab on joukkoliikenteen testilaboratorio, jossa otamme asiakkaat mukaan palveluidemme kehittämiseen. Järjestämme mm. kyselyitä, työpajoja ja palvelututkimuksia. Teemat vaihtelevat ja osallistujia kutsutaan mukaan kohderyhmittäin.

Tilaa Nyssen uutiskirje, niin saat tiedon seuraavista testeistä ja työpajoista sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje

Voit osallistua joukkkoliikenteen suunnitteluun prosessien eri vaiheissa.

Tule uudistamaan läntisen palvelualueen linjastoa

Nyssen linjasto uusittiin vuonna 2021, kun ratikka aloitti palvelunsa. Raitiotie laajenee elokuussa 2023 Pyynikintorilta Santalahteen ja vuoden 2025 alussa Lentävänniemeen.

Nyt on aika suunnitella lännen bussi- ja ratikkalinjasto yhteensopivaksi kokonaisuudeksi. Samalla muiden läntisten alueiden palvelu päivitetään vastaamaan matkustajien tarpeita. Ole oman alueesi asiantuntija ja auta meitä tekemään länteen paras mahdollinen joukkoliikennepalvelu.

Valmis suunnitelma julkaistiin 15.12.2022. Suunnitelmaan voit antaa palautetta tammikuun 2023 loppuun asti.

Läntinen linjasto 2024

Läntinen linjasto 2024: lin­jas­to­luon­nok­set ja ky­se­lyt

Toinen linjastoluonnos

Toinen linjastoluonnos julkaistiin syyskuussa 2022 ja siihen saatiin yli 1 000 palautetta. 

Ensimmäinen linjastoluonnos

Ensimmäinen linjastoluonnos julkaistiin kesäkuussa 2022 ja siihen saatiin yli 800 palautetta.

Liikkumiskyselyyn vastasi lähes 1 400 asukasta

Osana Läntinen linjasto 2024 -suunnittelua teimme keväällä 2022 liikkumiskyselyn alueen asukkaille. Liikkumiskyselyllä saavutettiin merkittävä määrä asukkaita ja kyselyyn saatiinkin lähes 1 400 vastausta. Iso kiitos kaikille vastanneille.

Liikkumiskyselyssä esille nousivat ennen kaikkea Länsi-Tampereella saavutetut onnistumiset Linjasto 2021 -muutosten osalta, kuten linjojen 7 ja 8 parantuneet vuorotarjonnat, nopea yhteys Länsi-Tampereelta Taysille sekä Ylöjärvellä nopeutuneet ja vaihdottomaksi muuttuneet linjareitit.

Nykyisessä linjastossa kritisoitiin muun muassa pidentyneitä matka-aikoja, Ylöjärvi–Lielahti-välisen linjan merkittävää muutosta, Siivikkalan muuttuneita joukkoliikenneyhteyksiä sekä Raholan ja Keskustorin välisen vaihdottoman yhteyden poistumista.  

Liikkumiskyselyn osalta moni vastaaja ilmoitti käyttävänsä joukkoliikennettä päivittäin tai viikoittain. Merkittävä osa vastaajista arvosti joukkoliikenteen suunnittelussa vaihdollista yhteyttä esimerkiksi ratikkaan, mikäli vuorotarjonta omalla asuinalueella kasvaa ja reitti on suoraviivainen sekä nopea.

"Vaihtaminen on mielestäni aivan ok, vaikka ihmisillä usein onkin hirveät ennakkoluulot sitä kohtaan.”

Läntisen palvelualueen uudistaminen

Voisiko vyöhykejärjestelmä olla yksinkertaisempi?

Nyssen nykyinen vyöhykejärjestelmä sisältää kuusi eri vyöhykettä. Suunnittelemme muutosta järjestelmään, jotta matkan maksaminen olisi mahdollisimman helppoa niin lyhyillä kuin pidemmilläkin matkoilla. Pelkistämällä vyöhykejärjestelmää

  • vyöhykealueet olisi helpompi hahmottaa
  • lipun hankkiminen olisi vaivattomampaa
  • maksaminen bussissa ja ratikassa olisi sujuvampaa ja
  • hinnastoa olisi helpompi tulkita.

Olemme tutkineet erilaisia vyöhykevaihtoehtoja vuoden 2022 aikana. Tutustu uusiin vyöhykevaihtoehtoihin!

Vyöhykeselvitys