NysseLab

Nyt suunnitellaan Läntinen linjasto 2024

Läntisen linjaston uudistaminen on alkanut, ja osallistuminen sen suunnitteluun on mahdollista nyt. Kun annat meille palautetta ja kerrot mielipiteesi, pystymme tekemään eri liikkumistarpeita mahdollisimman hyvin huomioivan ja helppokäyttöisen joukkoliikenteen linjaston. 

Linjaston suunnittelualue keskittyy Länsi-Tampereeseen sekä Ylöjärveen, mutta muutoksia linjastossa voi tapahtua myös muualla Nysse-alueella. Suunnitelmassa ei ole otettu kantaa linjastosuunnitteluun esimerkiksi Etelä-Tampereen tai Kaakkois-Tampereen osalta. Näiden alueiden joukkoliikenneratkaisu tarkentuu suunnittelun myötä.

Tavoitteena on, että Läntinen linjasto 2024 -suunnitelma on valmis vuoden 2022 loppuun mennessä. Linjasto otetaan kokonaisuudessaan käyttöön loppuvuonna 2024.

Läntinen linjasto 2024 kattaa ratikkareitin ympäristön lisäksi Pispalan, Hyhkyn, Epilän, Lintulammen, Kolmenkulman ja koko Ylöjärven alueen.

Kommentoi nyt: linjastoluonnos 2

Voit tutustua toiseen linjastoluonnokseen selainpohjaisessa karttapalvelussa. Luonnoksen kaikkia pysäkkejä ei välttämättä näy vielä katukuvassa ja aikataulut ovat alustavia.

 • Saat kommentointityökalun auki karttapalvelun oikeasta yläkulmasta "Lisää kommentti" -painikkeella.
 • Klikkaa työkalulla haluamaasi kohtaa kartalla ja kirjoita kommenttisi.
 • Kommentit lukee suunnittelija, eikä niihin vastata.
 • Karttapalvelu toimii parhaiten isoilla näytöllä.
 • Voit antaa palautetta syys-marraskuun ajan.

Voit antaa palautetta myös kommentoimalla linjastouutista tai sähköisellä palautelomakkeella.

Tervetuloa alueellisiin asukastilaisuuksiin

Tule keskustelemaan alueesi linjastoluonnoksesta asukastilaisuuteen, joita järjestetään syksyn aikana. Paikalla on linjaston suunnittelijoita Nysseltä.

 • Ylöjärvi: maanantai 26.9.2022 kello 17–19,
  Ylöjärven pääkirjasto Leija, monitoimitila, Koivumäentie 2, 33470 Ylöjärvi
 • Tesoma: tiistai 4.10.2022 kello 17–19,
  Tesoman Hyvinvointikeskus, monitoimitila Lysti, Tesomankatu 4, 33300 Tampere
 • Lielahti: keskiviikko 5.10.2022 kello 17–19,
  Lielahden kirjasto, monitoimitila Tuike, Antti Possin kuja 1, 33400 Tampere

Linjastoluonnos 2 karttapalvelussa

Ai­em­mat lin­jas­to­luon­nok­set ja ky­se­lyt

Ensimmäinen linjastoluonnos

Ensimmäinen linjastoluonnos julkaistiin kesäkuussa 2022 ja siihen saatiin yli 800 palautetta.

Liikkumiskyselyyn vastasi lähes 1 400 asukasta

Osana Läntinen linjasto 2024 -suunnittelua teimme keväällä 2022 liikkumiskyselyn alueen asukkaille. Liikkumiskyselyllä saavutettiin merkittävä määrä asukkaita ja kyselyyn saatiinkin lähes 1 400 vastausta. Iso kiitos kaikille vastanneille.

Liikkumiskyselyssä esille nousivat ennen kaikkea Länsi-Tampereella saavutetut onnistumiset Linjasto 2021 -muutosten osalta, kuten linjojen 7 ja 8 parantuneet vuorotarjonnat, nopea yhteys Länsi-Tampereelta Taysille sekä Ylöjärvellä nopeutuneet ja vaihdottomaksi muuttuneet linjareitit.

Nykyisessä linjastossa kritisoitiin muun muassa pidentyneitä matka-aikoja, Ylöjärvi–Lielahti-välisen linjan merkittävää muutosta, Siivikkalan muuttuneita joukkoliikenneyhteyksiä sekä Raholan ja Keskustorin välisen vaihdottoman yhteyden poistumista.  

Liikkumiskyselyn osalta moni vastaaja ilmoitti käyttävänsä joukkoliikennettä päivittäin tai viikoittain. Merkittävä osa vastaajista arvosti joukkoliikenteen suunnittelussa vaihdollista yhteyttä esimerkiksi ratikkaan, mikäli vuorotarjonta omalla asuinalueella kasvaa ja reitti on suoraviivainen sekä nopea.

"Vaihtaminen on mielestäni aivan ok, vaikka ihmisillä usein onkin hirveät ennakkoluulot sitä kohtaan.”

Läntisen palvelualueen uudistaminen

Kehitetään yhdessä!

NysseLab on joukkoliikenteen testilaboratorio, jossa otamme asiakkaat mukaan palveluidemme kehittämiseen. Järjestämme mm. kyselyitä, työpajoja ja palvelututkimuksia. Teemat vaihtelevat ja osallistujia kutsutaan mukaan kohderyhmittäin.

Tilaa Nyssen uutiskirje, niin saat tiedon seuraavista testeistä ja työpajoista sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje